HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Esad'dan Trump'ın vize yasağıyla ilgili şaşırtan çıkış

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye vatandaşlarına getirdiği vize yasağı hakkında çok konuşulacak bir yorum yaptı.

Esad'dan Trump'ın vize yasağıyla ilgili şaşırtan çıkış

Fransız medyasından Europe 1 radyosu ve TF1 televziyonuna konuşan açıklamalarda bulunan Esad, Suriyelilere getirilen ABD'ye giriş yasağının, "Suriye halkına karşı olmadığını, Batı'ya giden göçmenlerin arasına sızabilecek teröristlere" yönelik olduğunu söyledi. Esad, "Çünkü geçmişte karıştılar. Başta Almanya olmak üzere, Avrupa'da oldu" dedi.

"SURİYE HALKINA KARŞI DEĞİL"

ABD Başkanı Donald Trump’un Suriye vatandaşlarına getirdiği ABD’ye giriş yasağı hakkında konuşan el Esad, bu kararın Batı’ya giden göçmenlerin arasında sızabilecek teröristlere yönelik olduğunu söyleyerek “geçmişte karıştılar. Başta Almanya olmak üzere, Avrupa’da oldu” dedi.

El Esad “Trump’ın amacı, bu insanların gelmesini engellemek olduğunu düşünüyorum. Suriye halkına karşı değil” diye ekledi.

“Asıl endişem Suriyelileri ABD’ye göndermek değil ülkelerine geri getirmektir” diyen el Esad, Suriyelilerin ülkelerine dönmesinden büyük mutluluk duyacağını, çünkü ülkelerine dönmek istediklerini ifade etti.

ABD Başkanı Trump ve batı ülkelerinden Suriye’ye uyguladıkları ambargoyu kaldırmalarını ve teröristlere verdikleri desteği sonlandırmalarını isteyeceğini belirten el Esad, “böylece mülteci sorunu, göçmenlerin arasına sızan teröristler gibi bir sorunları kalmayacak “ dedi.

Batılı ülkelerin Trump’ın kararına yönelik eleştirilerini değerlendiren el Esad, “bu yaygarayı Suriyeliler yada başka ülkeler için endişe duymaları nedeniyle koparmadılar. Davamızı yada sorunumuzu yada savaşımızı Trump ile çatışmalarını körüklemek için kullanıyorlar” diye konuştu.

Suriye’ye yönelik politikasını görmeden Trump’tan memnun olduğunu söyleyemeyeceğini belirten el Esad, “batılı her lidere karşı temkinli olmalıyız. Çünkü sabah söyledikleriyle akşam söyledikleri birbirini tutmuyor. Sözlerini yerine getirmiyorlar ve aşırıpragmatikler. Değerlerini satıyorlar. Daha doğrusu siyasi değerleri yok” dedi.

Siyasi süreci desteklemenin daha iyi olacağını ifade eden El Esad, başta Fransa ve İngiltere olmak üzere batılı ülkelerin siyasi sürece katıldıklarını, fakat Cenevre görüşmelerinde, hükümete karşı teröristleri temsil eden grupları desteklediklerini, bu nedenle hiçbir sonuç elde edemediklerini söyledi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler