HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Esad’ın işkenceleri hız kesmiyor

Suriye’nin başkenti Şam’da Esad yanlısı ordu güçleri tarafından 2 sivile akıl almaz işkenceler uygulandı.

Esad’ın işkenceleri hız kesmiyor

ŞAM (İHA) - Şam’ın kırsalında Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile rejim yanlısı askerler arasında çıkan çatışmada öldürülen rejim yanlısı askerin cep telefonunda bulunan işkence görüntüleri bulundu. Görüntüde 2 sivile uygulanan akıl almaz işkence sahneleri cep telefonu ile saniye saniye kayda alınmıştı. Görüntüde elleri ve ayakları bağlanan 2 sivil kırbaçlandıktan sonra üzerlerine otomobil lastikleri atılarak uzun bir süre işkenceye tabi tutulan 2 sivil yapılan işkenceler sonunda yaşamlarını yitirdi.

Öte yandan amatör bir kamera tarafından kaydedilen görüntülerde 2011’den beri muhalifler ile Devlet Başkanı Beşer Esad kuvvetleri arasında süren çatışmalardan en çok sivil halkın zarar gördüğünü gözler önüne seriyor. Muhtemel bir bombalamanın ardından kaydedilen görüntülerde kasası ölü sivillerle dolu olan kamyonlar dikkat çekiyor. Ölülerin üst üste yığılarak istiflendiği kamyon kasalarının hali Suriye'nin son iki yıldır büyük bir insanlık vahşetine tanık olduğunu gösteriyor.

Hayatını kaybeden sivillerin kamyon kasalarına istiflenerek defnedilecekleri bölgeye taşındıkları ve buralarda toplu olarak gömüldükleri kaydedilirken ölüleri kamyon kasalarından dışarı çıkaran yakınlarının hali yürek burkuyor. Esad kuvvetleri ile muhalif gruplar arasındaki çatışmaların şiddetlendiği bölgelerde Esad kuvvetlerinin sıklıkla namlularını sivil halka çevirdikleri biliniyor.

Dünya haberler


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler