HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Foreign Policy'den çok konuşulacak 'Meral Akşener' analizi

ABD'nin dünyaca ünlü dergilerinden Foreign Policy'de, dün yayımlanan Türkiye konulu ve Leela Jacinto imzalı analizde, Meral Akşener'in Türkiye Cumhurbaşkanı olabilecek bir potansiyelde ve 'Erdoğan'ın en büyük iç tehditi' konumunda olduğu ileri sürüldü. Foreign Policy'deki analizde ayrıca, Akşener, Türk mitolojisindeki Asena'ya benzetildi. Yazıda 'She-wolf' yani 'dişi kurt' olarak adledilen Akşener için, ünlü dergi, Akşener'in mevcut duruşuyla Erdoğan'ın karşısında bir engel olduğunu ileri sürdü.

Foreign Policy dergisinde Türkiye'nin konu alındığı "Erdoğan'ın haremine girmeyi reddeden 'dişi kurt' onu yenebilir mi?" başlıklı makalede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı durdurabilecek tek politikacının Meral Akşener olduğu belirtilerek "Meral Akşener, Türkiye'nin demagojik cumhurbaşkanının yerini alma potansiyeli olan gerçek bir tehdit. Elbette eğer Erdoğan onu önce hapise atmazsa..." denildi.

'Cesur, milliyetçi büyükanne' sıfatlarıyla yer alan Meral Akşener'e ilişkin, dünyaca ünlü dergi Foreign Policy, 'neo-sultan' olarak tanımladığı ve 16 Nisan referandumunu kendi lehine çevirmeyi başardığını ileri sürdüğü Erdoğan'ın karşısında ciddi bir engel olduğunu ve "Erdoğan'ın politik haremine katılmayı reddeden kadın" tanımlamasını kullandı.

'ERDOĞAN'IN EN BÜYÜK İÇ TEHDİTİ'

Akşener için "Erdoğan'ın en büyük iç tehditi" diyen dergi, Akşener'in hakaret ve suçlamaya maruz kaldığını ve bunların karşısındaki duruşuyla Erdoğan'ın en potansiyel rakibi konumunda olduğunu öne sürdü.

Oda TV'den Şıvan Okçuoğlu'nun çevirisini yaptığı yazıya göre, 'Erdoğancıların potansiyel rakiplerini gözden düşürmek amacıyla kullandıkları' tabiriyle Erdoğan'ı eleştiren dergi, "Gülenci, FETÖcü, PKK'lı vb" gibi iftiraların Akşener'de işe yaramadığını, ateşli bir milliyetçi büyükanne olan Akşener'in, dindar bir Müslüman olmakla birlikte İslamcı olmadığı, Kürtler tarafından da sevilmediğini, 1990'larda askerin siyaset üzerindeki etkisine direnmesi sayesinde İslamcılar tarafından sevildiğini' iddia etti.

'AKŞENER'İN OLUMSUZ YANI...'

Akşener'in olumsuz yanının ise, faşist olarak tanımlanan ülkücü camiadaki popülerliği olduğu söyleniyor. Öyle ki, ülkücülerin kullandıkları ve elleriyle yaptıkları kurt işareti de Nazi sembolünün bir varyasyonu olarak gösterilmiş.


En Çok Aranan Haberler