HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Putin ile ilk görüşmesinde sert söylem kullanacak

Fransa'nın yeni Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, seçim kampanyası sırasında Rus medyasının demokratik sürece müdahale girişiminde bulunduğu suçlamalarının ardından, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bugünkü ilk karşılaşmasında tavizsiz bir tavır benimseyeceğini söyledi. Göreve iki hafta önce başlayan Macron, bazı uluslararası anlaşmazlıkların çözümü için Rusya ile diyalogun önemli olduğunu söylemişti.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Putin ile ilk görüşmesinde sert söylem kullanacak

Buna rağmen Paris ve Moskova'nın Suriye iç savaşında zıt tarafları desteklemeleri ve Ukrayna krizinde yaşanan anlaşmazlıklardan dolayı ikili ilişkilerde güvensizlik yaşanıyor.

Sicilya'da geçen hafta yapılan G7 zirvesi ve Brüksel'deki NATO toplantısından yeni dönen Macron, Putin'i Paris'in dışındaki Versailles sarayında ağırlayacak.

Halen Versailles sarayında, Rus Çarı Büyük Petro'nun Fransa ziyaretinin 300. yıldönümü nedeniyle özel bir sergi devam ediyor.

Macron, "Rusya ile görüşmek şart çünkü onlarla kararlı bir diyaloga girmeden çözülemeyecek olan bazı uluslararası konular var" dedi.

Cumartesi günü sonlanan G7 toplantısının ardından gazetecilere konuşan 39 yaşındaki Fransa Cumhurbaşkanı, "Rusya ile görüşmelerimde talepkâr olacağım" dedi.

67 LİDERLERİNDEN, UKRAYNA İÇİN MOSKOVA'YA KARŞI ÖNLEM ALMA ANLAŞMASI

G7 liderleri, Ukrayna konusunda bir iyileşme olmaması durumunda Moskova'ya karşı yeni önlemlerin alınması konusunda anlaştılar.

Paris ve Moskova arasındaki ilişkiler önceki Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande döneminde gittikçe gerilmişti. Putin, geçen yıl Ekim ayında yapacağı Fransa ziyaretini, Hollande'ın kendisiyle yalnızca Suriye konusunu görüşebileceğini söylemesi üzerine iptal etmişti.

Son cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde ise Macron'un ekibi, Rusya'yı hackleme girişimleri ve yanlış bilgi yayma çabalarıyla suçlamıştı. Ayrıca Rusya'da devletin desteklediği Sputnik ve RT medya kuruluşlarına, Rus propagandası ve sahte haber yaydıkları için akreditasyon verilmemişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler