HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fransa'da saldırı girişimi: Caminin önündekileri ezmeye çalıştı

Paris'in banliyö bölgesindeki Creteil'de, bir caminin önünde bulunan kalabalığın üstüne otomobilini sürerek ezmeye çalışan bir saldırganın yakalandığı açıklandı. Parispolisinden yapılan yazılı açıklamaya göre olayda ölen ya da yaralanan olmazken, saldırganın yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi. Le Parisien gazetesi saldırganın, terör örgütü IŞİD'in Fransa'da üstlendiği saldırıların intikamını almak için bu girişimde bulunduğunu yazdı.

Fransa'da polis, otomobille bir caminin önündekileri ezmeye çalışan şahısın yakalandığını açıkladı. Olayda yaralanan yok.

Paris'in banliyö bölgesindeki Creteil'de, bir saldırgan 4x4 aracını kalabalığa doğru sürmeye çalıştı. Caminin hemen önündeki bariyerler sayesinde olayda yaralanan olmadı.

SALDIRGAN HAKKINDA AÇIKLAMA YAPILDI

Fransız basınında yer alan haberlere göre, saldırganın Ermeni asıllı olduğu ve herhangi bir alkol, uyuşturucu vb. maddenin etkisi altında olmadan bu saldırıyı yaptığı açıklandı.

Le Parisien, sürücünün 2015 yılında Bataclan tiyatrosunda IŞİD tarafından gerçekleştirilen, 90 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ve Champ-Elyséesde biri ağır yaralı iki polis memuruna yapılan saldırının "intikamını almak" için böyle bir girişimde bulunduğunu iddia etti. (DHA)

p>


En Çok Aranan Haberler