HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fransız Bakan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı şaşırttı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan NATO zirvesi için gittiği Brüksel'de Fransa'nın yeni Cumhurbaşkanı Macron ile bir araya geldi. Bu görüşmenin ardından Erdoğan'ın Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile görüşmesi başladı. Erdoğan, Macron'un kendisini tanıştırdığı Fransa'nın Savunma Bakanı Sylvie Goulard karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları zirvesine katılmak üzere Belçika'nın Brüksel kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun tercüme yaptığı iki lider arasındaki ayaküstü konuşmada konu bir ara Fransa'nın yeni savunma bakanı Sylvie Goulard'a geldi.

ERDOĞAN: ENTERESAN

Macron, Goulard'ı "Yeni savunma bakanı" diyerek Erdoğan'la tanıştırırken, Çavuşoğlu, "Daha doğrusu 'Silahlı Kuvvetler Bakanlığı' olarak değiştirildi" diyerek araya girdi. Bunun üzerine Erdoğan, "Silahlı kuvvetlere bir bayanın gelmesi enteresan" karşılığını verdi.

SYLVİE GOULARD KİMDİR?

Sylvie Goulard 6 Aralık 1964 Marsilya doğumludur. 1989-1999 yıllarında Dışişleri Bakanlığı Hukuk İşleri Müdürlüğü'nde görev yapmış, Almanya'nın birleşmesi müzakerelerinden sorumlu Fransız ekibinde yer almıştır. 1993-1996 yıllarında Danıştay'da görev yapmıştır, ardından tekrar Dışişleri Bakanlığı'na dönerek Avrupa konularıyla ilgilenmiştir. 1999-2001 yıllarında Uluslararası Araştırmalar Merkezi'nde (CERI) araştırmacı olmuştur.

2001-2004 yılları arasında Avrupa Komisyonu Başkanı Romano Prodi'nin siyasi danışmanı olmuş ve bu dönemde özellikle, Avrupa Birliği Anayasası'nı yazmak için kurulmuş ve başkanlığını Valéry Giscard d'Estaing'in yaptığı, Avrupa'nın Geleceği Konvansiyonu'nu (Avrupa Konvansiyonu) takiple yükümlü olmuştur.

2006 yılında Avrupa Hareketi-Fransa (ME-F) başkanı seçilmiş ve 2010 yılında, Avrupa Parlamentosu milletvekilliğine odaklanmak için, başkanlık görevinden ayrılmıştır.

17 Mayıs 2017'de Fransa'nın Ordu Bakanı olarak göreve gelmiştir.

Danıştay üyesi Guillaume Goulard ile evli olup, 3 çocuk annesidir.


En Çok Aranan Haberler