HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Gerekirse vurulur ölürüz'

Ukrayna'da iki aydır devam eden siyasi kriz başkent Kiev'i savaş alanına çevirdi.

"Gerekirse vurulur ölürüz'

Dün gösterilerde 4 kişinin ölmesi sonrası muhalefet, Devlet Başkanı Yanukoviç'e ultimatom verdi. Muhalif liderler 24 saat içinde erken seçim ilan edilmesini istiyor.

Ukrayna'da hükümet karşıtı göstericilerle, güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar devam ediyor. Çatışmalarda şimdiye kadar 4 kişi hayatını kaybetti. Ukrayna'daki çatışmalarda 300'den fazla kişinin de yaralandığı belirtildi. Ukrayna polisi göstericilere ateş açılmadığını iddia etse de savcılık en az iki kişinin vurularak öldürüldüğünü doğruladı. Gece kalabalığa seslenen muhalif liderler, Devlet Başkanı Yanukoviç'e erken seçim ilanı için 24 saat süre verdi.

Muhalif lider Vikali Kliçko, Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in erken seçim ilan etmemesi halinde 24 saat içinde "hucüm"a geçeceklerini söyledi.

Kliçko, "Akan kanı durdurmak için her şeyi yapacağım. Devlet Başkanı'na tekrar sesleniyorum. Bu sorunu çözebilme yetkisine sahipsin. Erken seçim ilanı akan kanı durdurmaya yetecektir. Bunu ne pahasına olursa olsun elde edeceğiz" dedi.

Muhalif lider Kliçko sözlerine şöyle devam etti: "Bu yolu 24 saat daha yürüyeceğiz. İstediğimizi alamazsak hep birlikte hücuma geçeceğiz. Gerekirse vurulur ölürüz. En azından dürüst ve cesur bir ölüm olur."

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de dün polisin yıktığı barikatlar da gece yeniden kuruldu.

Ateşe verilen barikatlar Kiev kent meydanını aydınlattı.

ABD de, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bazı göstericilerin de hayatını kaybettiği şiddet olaylarını kınadığını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, tüm taraflara acilen gerginliğin azaltılması ve şiddetten kaçınmaları çağrısında bulunuldu.

Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in Avrupa Birliği ile işbirliği anlaşmasını imzalamaktan vazgeçmesi ve Moskova yanlısı bir siyaset izlemesi, Kiev sokaklarında 2 aydır aralıksız protesto ediliyor.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler