HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hamas İsrail'e ait 'casus yunus' yakaladı

Filistin basını, Hamas'ın İsrail'in 'casusluk faaliyetleri için kullandığı bir yunusu yakaladığını' yazdı. Al Quds gazetesi, yunusun üzerinde kamera dahil bir takım casusluk cihazları olduğunu belirtti.

Hamas İsrail'e ait 'casus yunus' yakaladı

Filistin basını, Hamas'ın Gazze açıklarında 'İsrail ajanı olarak kullanıldığını' iddia ettiği bir yunusu yakaladığını yazdı. Al Quds gazetesinin haberine göre Hamas, yunusun üzerinde kamera dâhil bir takım casusluk aletleri olduğunu söyledi.

Yunus, Hamas'ın askeri kanadına bağlı donanma birliği tarafından yakalanıp kıyıya çıkarıldı.

TIKLAYIN: GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE CASUS HAYVANLAR

Casusluk amacıyla kullanıldığı iddia edilen yunusa ait fotoğraflar yayımlanmadı. Al Quds gazetesindeki haberde yunus için, "yeni üye, İsrail güvenlik güçleri tarafından doğallığından çıkarılmış ve bir katile dönüştürülmüş" dendi.

Gazete, "yunusun casus olarak kullanılması İsrail'in Hamas'ın donanma birliği kurmasına yönelik öfkesi ve gazabının geldiği seviyeyi gösteriyor" diye yazdı.

Casus hayvanlar

İsrailli yetkililer basına yansıyan haberlerle ilgili herhangi bir yorum yapmadı. İsrail daha önce de kuşlar ve farklı hayvanları casus olarak kullanmakla suçlanmıştı.

Mısır, 2010 yılında Kızıl Deniz'de yaşanan bir dizi köpekbalığı saldırısından İsrail'i sorumlu tutmuş, İsrail ise saldırıların 'Mossad'ın işi olduğu' iddialarını reddetmişti.

Bu olaydan birkaç hafta sonra Suudi Arabistan'da üzerine GPS izleme cihazı yerleştirilen bir akbaba bulundu. Akbabanın da Mossad tarafından kullanıldığı iddia edilmişti.

Türkiye'de de 2012 yılında bacaklarından birinde 'İsrail' yazılı halkası olan ölü bir kuş bulunmuş, kuşun İsrail tarafından casus olarak kullanıldığı öne sürülmüştü.

Fakat İsrail basını, kuşun ayağındaki halkanın göç yollarının tespiti için yapılan araştırmanın parçası olduğunu yazmış ve casusluk iddiaları reddedilmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler