HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hint atlete 'cadı avı'

Hintistan'da bir kadın atlet, köyünde yaşayanlar tarafından "cadı" olarak yaftaladı. Köylüler kadının ellerini ve ayaklarını bağlayarak,atleti bilincini yitirene kadar dövdüler.

Hint atlete 'cadı avı'

Hindistan'da bir kadın atlet, köyünde yaşayanlar tarafından "cadı" olarak yaftalandı; köylüler atletin ellerini ve ayaklarını bağlayıp bilincini yitirene kadar dövdü. Atlet, yaraları iyileşmezse Asya yarışlarında Hindistan'ı temsil edememekten korktuğunu belirtti.

Hindistan'ın Assam eyaletine bağlı bir köyde yaşayan atlet Debjani Bora, cirit atma dalında birkaç defa altın madalya kazanmıştı.

'Kişisel sebeplerle hedef gösterildi'

Olayla ilgili bir kadının tutuklandığı öğrenildi. Polis, tutuklanan kadının "kişisel sebeplerle atlet Bora'yı hedef göstermiş olabileceğini" düşünüyor.

Debjani Bora, yaşadığı köyde dört kişinin ölümünden sorumlu tutularak "cadı" ilan edildiğini öne sürdü. Polis, köylülerin atleti ibadet mekanına sürüklediğini ve "cadı olduğu için ne ceza alacağı konusunda bir duruşma yaptıklarını" söyledi.

'Köydeki ölümlerden beni sorumlu tuttular'

Debjani Bora, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Köyün yaşlıları, dört kişinin neden öldüğünü araştırmak yerine, buna bir cadının sebep olduğuna karar verdiler. Hemen bir dua töreni organize ettiler. Dini ilahiler söylenirken, yaşlı bir kadın benim cadı olduğumu, cezalandırılmam gerektiğini söyledi. Köydeki ölümlerden beni sorumlu tuttular. Bu nedenle ellerimi, ayaklarımı balıkçı ağlarıyla bağladılar ve birkaç defa dövdüler."

Ardından yerel bir sağlık merkezine kaldırılan atletin bilinci geçen Çarşamba günü yerine geldi.

'Son 5 yılda 90 kişi öldürüldü'

"Cadı avı" Hindistan'ın bazı yörelerinde hala çok yaygın. Son beş yılda "cadı" olarak yaftalanan çoğu kadın 90 kişinin kafası kesilerek, canlı canlı yakılarak veya bıçaklanarak öldürüldüğünü belirtiyor.

Bu olaylar her ne kadar inançla bağlantılı görünse de, genellikle evleri ve topraklarını ele geçirmek için dul kadınların hedef alındığı öne sürülüyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler