HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hollande, Abbas ile görüştü

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, “Filistin’in tanınmasına destek olacak askıya alınmış Ortadoğu barış süreci müzakerelerinin yeniden başlatılması gerekiyor” dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Elysee Sarayı'nda, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile görüştü. Görüşmede ikili ilişkiler ve Ortadoğu barış sürecinin ele alındığı öğrenildi. Görüşme sonrası konuk lider Abbas ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Hollande, Filistin’in tanınmasına destek olacak Ortadoğu barış süreci müzakerelerinin yeniden başlatılması gerektiğini ifade etti. Filistin’in devlet olarak tanınması gerektiğini belirten Hollande, “Müzakere süreci yoluyla Filistin’in devlet olarak tanınmasını kolaylaştırmak için her şeyi yapmalıyız. İsrail ve Filistin arasındaki müzakere sürecinin sonunda bir barış anlaşması ile tam ve nihai tanıma gerçekleşebilir. Ve biz bu sürece kolaylaştırmak için desteğimizi sunacağız” dedi.

Filistin Yönetimi Başkanı Abbas ise, “Biz İsrail ile birlikte barış içinde yaşamak istiyoruz. Ancak biz, İsrail'in işgal siyaseti yanında başlattığı yeni yayılmacı politikasını reddediyoruz” diye konuştu.

PARİS (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler