HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İlham Aliyev eşini yardımcılığa atadı, sosyal medyada capsler patladı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, karısı Mehriban Aliyeva'yı cumhurbaşkanı birinci yardımcılığı görevine getirdi. Aliyev'in bu kararının ardından sosyal medyada capsler birbirini kovaladı.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Aliyev'in, Mehriban Aliyeva'yı anayasanın ilgili maddeleri gereği "cumhurbaşkanı birinci yardımcısı" görevine atadığı bildirildi. Bu kararın ardından, İlham Aliyev'in bu kararıyla ilgili esprili yorumlar ve capsler sosyal medyanın en çok paylaşılan konuları oldu.

Azerbaycan'da 26 Eylül 2016'da yapılan referandumla anayasada bazı değişiklikler yapılmıştı. Seçmenlerin yüzde 86,6'sının "evet" oyu kullandığı referandumla, "cumhurbaşkanı birinci yardımcılığı" ve "cumhurbaşkanı yardımcıları" makamlarının oluşturulmasını karar verilmişti.

Yeni anayasaya göre bu makamlara atamalar ve görevden almalar cumhurbaşkanı tarafından gerçekleştiriliyor. Cumhurbaşkanının olmadığı durumlarda tüm yetkileri, dokunulmazlık hakkına sahip cumhurbaşkanı birinci yardımcısına geçecek.

İŞTE SOSYAL MEDYADA YER ALAN O CAPSLER

MİHRİBAN (MEHRİBAN) ALİYEVA KİMDİR?

Mehriban Aliyeva 1964'te Bakü'de dünyaya geldi. Fizik ve matematik dallarında doktora derecesi olan babası Arif Paşayev ünlü Azeri yazar Mir Celal Paşayev'in oğludur. Azerbaycan Tıp Üniversitesi'nde başladığı yükseköğrenimi Moskova Tıp Akademisi'nde 1988'de tamamlandı.

1988-1992 arasında Moskova Bilimsel Araştırma Enstitüsü göz hastalıkları bölümünde çalıştı. 1995'te, halen başkanlığını sürdürdüğü Azerbaycan Kültürü'nün Dostları Vakfı'nı kurdu. 2002 yılında Azerbaycan Jimnastik Federasyonu'nun başkanlığına seçildi. Uluslararası Jimnastik Federasyonu'nda yürüttüğü yoğun çalışmalarla 2005 Dünya Ritmik Jimnastik Şampiyonası'nın Azerbaycan'da yapılmasını sağladı.

2004'te Yeni Azerbaycan Partisi'ne üye olan Mehriban Aliyeva, Azerbaycan Millî Meclisi'ne seçildi.


En Çok Aranan Haberler