HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İncirlik Üssü taşınacak mı? Almanya'dan yanıt geldi

Almanya ile Türkiye arasında kriz yaratan İncirlik Üssü hakkında, Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen'den bir açıklama geldi. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in geçtiğimiz haftalarda İncirlik Üssü’ne alternatif olarak gösterdiği Ürdün’e giden Alman Bakan, incelemelerin olumlu olduğunu söyledi. Leyen, Ürdün'deki Muvaffak Salti Askeri Üssü'nü ziyaret etmiş ve Kral Abdullah ile görüşmelerde bulunmuştu.

İncirlik Üssü taşınacak mı? Almanya'dan yanıt geldi

Alman basınına konuşan Ursula von der Leyen, “Geçen hafta Ürdün’de askeri bir üssü ziyaret ettim ve Alman askerleri için makul görünüyor. Burası ilginç bir alternatif fakat siyasi açıdan karar henüz verilmedi” ifadesini kullandı.

Almanya Savunma Bakanı Von der Leyen, İncirlik Hava Üssü'ne alternatif olarak gündeme gelen Ürdün'deki Muvaffak Salti Askeri Üssü'nü ziyaret etmiş, cumartesi günü de Kral Abdullah ile görüşmüştü.

Türkiye'nin Alman milletvekillerine İncirlik Hava Üssü'ndeki Alman askerlerini ziyaret izni vermemesi, Alman kamuoyunda tartışma yaratıyor. Alman hükümeti bu tutumun sürmesi halinde, üste konuşlu 260 askeri ve Tornado keşif uçaklarını çekeceğini açıklamıştı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ürdün'ün bir seçenek olabileceğini söylemişti. Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel (SPD) ise perşembe günü Konya'daki askerlerin de geri çekilebileceği sinyalini vermişti.


En Çok Aranan Haberler