HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İngiliz basını: Çaresiz Obama Biden’ı Türkiye’ye gönderiyor

Fethullah Gülen'in iadesi konusunda iki ülke ilişkilerde yaşanan sıkıntıları gidermek amacıyla ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in 24 Ağustos'ta Türkiye'ye yapacağı ziyaret Batı'da merakla bekleniyor.

İngiliz basını: Çaresiz Obama Biden’ı Türkiye’ye gönderiyor

İngiliz Express gazetesi "Çaresiz Obama, paramparça olan ilişkileri yeniden tesise yönelik son bir çaba ile Joe Biden'i Türkiye'ye gönderiyor" derken ikili ilişkiler için "soğuk" nitelemesi yaptı.

"Joe Biden, ABD-Türkiye ilişkilerini onarmayı çalışmak için Türkiye'ye doğru yola çıkacak" diyen Express, 15 Temmuz'daki askeri darbe girişiminden sonra iki ülke arasındaki ilişkilerin "soğuk" olmaya devam ettiğini yazdı.

Express, Biden'in ziyaretinin "Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı devirme girişimi sonrası her iki taraftan gelen bir dizi sözlü saldırıdan sonra gerçekleşeceği" yorumu yaptığı haberinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başarısız darbe ertesinde Batı'nın Ankara'ya destek yönünde yetersiz kaldığı söylediğini, Türk medyasının ise Obama Yönetimi darbe girişiminin "arkasında" olmakla suçladığını kaydetti.

Gazete darbe girişiminden bu yana iki ülke arasındaki ilişkilerin "kötüleştiğini" kaydetti. (ANKA)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler