HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

IŞİD dünyanın öbür ucunda terör estiriyor: Filipinler'de okul baskını

Marawi kentinde IŞİD bağlantılı Maute örgütüyle mücadele eden Filipinler'de yeni bir kriz yaşanıyor. IŞİD'e biat eden 'Bangsamoro İslami Özgürlük Savaşçıları' adlı örgüt Pigkawayan bölgesinde bir okulu işgal etti ve belli olmayan sayıda sivili rehin aldı. Afganistan'da yayın yapan Ariana News kanalı, terör örgütü IŞİD militanlarının Afganistan'ın kuzeybatısında, Türkmenistan sınırında bulunan Cüzcan vilayetine bağlı Darzab kasabasını ele geçirdiğini öne sürdü.

IŞİD dünyanın öbür ucunda terör estiriyor: Filipinler'de okul baskını

Filipinler'de IŞİD'in ele geçirdiği Marawi kenti yakınlarında radikal bir örgütün, IŞİD'e vağlılık yemini ederek bir okulu bastığı ve okuldakileri rehin aldığı ifade edildi.

Marawi kentinde IŞİD bağlantılı Maute örgütüyle yaklaşık 1 aydır mücadele eden Filipinler ordusu, Marawi'ye 160 km uzaklıktaki Pigkawayan köyünde 'Bangsamoro İslami Özgürlük Savaşçıları' adlı örgütün bir okulu işgal ederek sivilleri rehin aldığını duyurdu.

'SİVİLLERİ CANLI KALKAN OLARAK KULLANIYORLAR'

Yüzlerce militanın önce az korunan bir askeri karakola saldırdığını açıklayan ordu, militanların çoğunun püskürtüldüğünü ancak 30 kadar militanın bir okulu işgal ederek sivilleri canlı kalkan olarak kullandığını belirtti.

AFP'ye konuşan ordu sözcüsü "Şu anda okulda sivilleri alıkoyuyorlar. Onları canlı kalkan olarak kullanıyorlar" dedi.

Militanların okulun çevresine patlayıcılar yerleştirdiğini de belirten sözcü rehineler arasında çocukların olup olmadığını ve kaç kişinin alıkonulduğunu bilmediklerini aktardı.

'Bangsamoro İslami Özgürlük Savaşçıları' adlı örgüt Filipinler'in güneyindeki Mindanao adasında IŞİD'e biat eden 4 örgütten birisi.

Yerel polis yetkilileri saldırının nedeninin ordunun dikkatini dağıtarak Marawi'deki Maute örgütüne yardım etmek olabileceğini de açıkladı.

IŞİD, TÜRKMENİSTAN SINIRINDAKİ BİR AFGAN KASABASINI ELE GEÇİRDİ

Öte yandan, Afganistan'da yayın yapan Ariana News televizyonu, IŞİD militanlarının Afganistan'ın kuzeybatısında, Türkmenistan sınırında yer alan Cüzcan vilayetine bağlı Darzab kasabasını ele geçirdiğini duyurdu.

Ariana News'in Darzab'daki yetkililere dayandırdığı habere göre, kasaba son iki gündür militanların kuşatması altında bulunuyordu.

2017 yılının başında Darzablı kadınların IŞİD'e karşı direnişe başladığı basına yansımıştı.


En Çok Aranan Haberler