HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

IŞİD Kerkük’teki kamu binalarına saldırıldı

Musul operasyonunun beşinci gününde sabah saatlerinde Kerkük'teki kamu binalarına bir saldırı düzenlendiği bildiriliyor.

Rudaw, bu gelişmeyi "IŞİD kamu binalarına saldırdı!" sözleriyle duyurdu.

Rudaw, Kerkük'te olup bitenleri aktardığı haberinde "IŞİD örgütü bu sabah Kerkük'te kamu binalarına eşzamanlı saldırdı düzenledi. Rudaw muhabiri, IŞİD mensuplarının bu sabah saat 03.30 sırasında valilik ve eğitim müdürlüğü ve polis merkezine saldırdığını aktardı" dedi.

Örgüt mensuplarının Tısin ve 1 Haziran mahallelerinde de karakol binalarına saldırdığını belirten Rudaw, "2 IŞİD'li canlı bomba Kerkük Polis Müdürlüğü'ne girdi. Ancak valilik binasına yapılan saldırı püskürtüldü" dedi.

Kentte 3 bombalı aracın infilak ettirildiği, ölü ve yaralı sayısı hakkında ise bilgi edinilemediği belirtilirken Rûdaw'a konuşan Kerkük İlçeler ve Nahiyeler Polis Müdürü Tuğgeneral Serhad Kadir, 6 örgüt üyesinin etkisiz hale getirildiğini belirterek, "IŞİD'liler kent içinden destek aldı" şeklinde konuştu.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Kerkük'ün en az beş semtinde güvenlik güçlerine ait binalara saldıran IŞİD'in "uyuyan hücreleri" arasında intihar eylemcilerinin de bulunduğunu aktaran Şehir merkezi Polis Karakollar Müdürü Albay Adil Zeynelabidin, "Polis ve diğer güvenlik güçleri, gerekli tedbirleri aldı. Kent merkezinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Kısa zamanda kent güvenliği tam olarak sağlanacaktır" diye konuştu.

Arap, Kürt ve Türkmen halkın yaşadığı Kerkük kentinin güvenliğini Peşmergeler sağlıyor. Kentin 55 kilometre güneyinde IŞİD'ın elindeki Havice ilçesi bulunuyor.

ELEKTRİK SANTRALİNE SALDIRDILAR: 13 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Irak'ta terör örgütü IŞİD'in başkent Bağdat'ın kuzeyindeki Kerkük'ün Dibis ilçesindeki bir elektrik santraline saldırması sonucu 3'ü İran vatandaşı 13 sivilin hayatını kaybettiği, 4 güvenlik görevlisinin ise yaralandığı belirtildi.

AA muhabirine konuşan Dibis İlçesi Kaymakamı Abdullah Nureddin, "IŞİD'in uyuyan hücreleri ilçenin kuzeyindeki elektrik santraline saldırdı. Militanlardan birinin üzerindeki bombaları patlatması sonucu 13 santral görevlisi hayatını kaybetti." ifadelerini kullandı.

Güvenlik güçlerinin olaya müdahale ettiğini belirten Nureddin, "Santral içerisinde kalan diğer 3 militan öldürüldü ve biri subay 3 polis ise yaralandı." dedi.

Sosyal medyada, Kerkük'te saldırı gerçekleştiren DEAŞ'lıların kent sokaklarındaki güvenlik kameralarınca böyle görüntülendiği iddia edildi

Nureddin, hayatını kaybeden santral çalışanlarının 3'ünün İran vatandaşı olduğunu açıkladı.

(ANKA-AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler