HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İspanya'daki yerel seçimler

İspanya Başbakanı ve iktidardaki Halk Partisi'nin (PP) lideri Mariano Rajoy, 24 Mayıs'ta yapılan yerel seçimlerde uğradıkları oy kaybının nedenini ekonomik krize bağladı.

MADRİD (AA) -PP, yerel seçimlerde ülke genelinde 1. parti çıkmasına rağmen 2011 yılındaki seçimlere nazaran yaklaşık 2,5 milyon oy kaybederek, 4 yıl önce yüzde 37,54 olan oy oranı yüzde 27,03'e düşmüştü. Partisinin yönetim kurulunu bugün toplayarak seçim sonuçlarının analizini yapan Başbakan Rajoy, daha sonra düzenlediği basın toplantısında "Yaşadığımız gibi bir ekonomik kriz olduğunda her zaman hükümetler zarar görür. Ekonomik kriz ve bunun çok arkasından gelse de gün ışığına çıkan yolsuzluk olayları seçimlere etki etmiştir" dedi.

Yerel seçimlerin yıl sonunda yapılacak genel seçimlere çok fazla etki yapmayacağını, ekonomik krizden çıkmak ve kurtarma yardımı almamak için hükümetinin yaptıklarının İspanyollar tarafından tanınacağını savunan Rajoy, "Ben, İspanya'nın kurtarma yardımı almak üzere olduğu bir dönemde hükümete geldim. O dönem kolay değildi. Kriz yıpratıyor ve ekonomik toparlanma zaman alıyor" ifadelerini kullandı.

Rajoy, İspanya genelinde birçok yerel yönetimde ve 13 özerk yönetimin 9'unda partisinin kazanmasına rağmen yönetmek için yeterli çoğunluğu elde edememiş olmasıyla ilgili sorulara ise "Benim görüşüme göre en çok oy alan parti yönetmelidir. Koalisyonlar ve anlaşmalar konusunda ise müzakereler sonunda bundan yarar sağlayacak partinin en çok oya sahip olan parti olması gerektiği kanısındayım. Bu, geçmişte olduğu gibi şimdi de Halk Partisi'nin izleyeceği yöntemdir" cevabını verdi.

"Ekonominin, istikrara ve belirginliğe ihtiyacı vardır" diyen Rajoy, "İstikrar, şeffaflık, ekonomik büyüme ve istihdam yaratılması için çalışmaya devam edeceğim. Benim içim rahat" diye ekledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler