HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail, ABD ile Suudi Arabistan arasındaki silah anlaşmasından kaygılı

İsrail, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suudi Arabistan ziyareti arasında iki ülke arasında imzalanan büyük çaplı silah anlaşmasından duyulan kaygıyı ifade etti. Cumartesi günü imzalanan 110 milyar dolarlık anlaşmaya göre Suudi Arabistan İran'a karşı savunmasını güçlendirmek için 110 milyar dolara yaklaşan silah alım anlaşması yaptı. Anlaşma, 10 yıl içinde alım miktarının 350 milyar dolara kadar çıkabilmesine imkan tanıyor.

İsrail, ABD ile Suudi Arabistan arasındaki silah anlaşmasından kaygılı

İsrail, her ne kadar İran'ı güvenliğine karşı bir tehdit olarak görüyorsa da Arap ülkeleri karşısında askeri avantaja sahip. Ancak bu arayı kapatacak boyutta silah satışları İsrail'i kaygılandırıyor.

"BU BİZİ RAHATSIZ ETMESİ GEREKEN BİR KONU"

İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz dün yapılan kabine toplantısında, "Bu bizi rahatsız etmesi gereken bir konu" dedi.

Trump'ın bölgede devam eden gezisine katılan bir Amerikalı yetkili, İsrail'in "tamamen meşru" olan kaygılarını anlayışla karşıladıklarını ve İsrail'in askeri avantajını kaybetmemesi için bu ülkeye destek olacaklarını söyledi.

TRUMP BUGÜN İSRAİL'E RESMİ ZİYARET GERÇEKLEŞTİRECEK

Reuters'e açıklama yapan yetkili, "İsrail'in nitel askeri üstünlüğünü muhafaza etmesinin devamı için kimi açık kimi de pek açık olmayan bazı önlemler alıyoruz. Bu konuda hiçbir biçimde taviz verilmeyecek" dedi.

"Başkan'dan, İsrail ve İsrail'in savunmasına taahhüdümüz konusunda çok güçlü bir ifade duyacaksınız."

Trump'ın İsrail'e yapacağı resmi ziyaret bugün başlayacak. (Reuters)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler