HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail medyasından çok konuşulacak İncirlik Üssü iddiası

İsrail medyası, ABD’nin Adana’daki İncirlik Hava Üssü’nü tahliye etmeye hazırlandığını iddia etti. İsrail istihbaratına yakın sitelerden Debka'da ABD’nin İncirlik yerine Suriye’nin kuzeyinde kurulan 5 hava üssüne yerleşmeyi planladığını; üslerden birisinin Rimeylan bölgesindeki Hajar Havaalanı olacağı, ikisinin Kamışlı’daki 2 ufak pist olduğu, dördüncüsünün ise Kobani’ye kurulduğu, beşinci üssün ise, IŞİD'in elinden geçtiğimiz ay kurtarılan Tabka Hava Üssü olacağı öne sürüldü.

İsrail medyasından çok konuşulacak İncirlik Üssü iddiası

Haberde yer alan detaylara göre, bahsedilen bu beş üssün yapımı tamamlandığında, ABD’nin Suriye operasyonlarında kullandığı hava gücünü iki katına çıkarma kapasitesi olacağı belirtildi.

'ALMANYA, GÜNEY KIBRIS VE ÜRDÜN'DEKİ ÜS SEÇENEKLERİNİ DEĞERLENDİRİYOR' İDDİASI

NATO misyonu kapsamında İncirlik Üssü’nü kullanmayı sürdüren Almanya’nın da, uçaklarını konuşlandırmak için Güney Kıbrıs ve Ürdün’deki üs seçeneklerini değerlendirdiği, haberdeki bir başka iddia olarak yer aldı.

ZAMANLAMASI DİKKAT ÇEKEN TATBİKAT

Adana’daki İncirlik Üssü’nde bulunan ABD’nin 39’uncu Kanat Komutanlığı’nda görevli askerler, acil durum ve kaza tatbikatı yaptı.

Tatbikatın Suriye’ye ait hava üssünün ABD güçlerince füzeyle vurulmasının hemen ardından yapılması dikkat çekti.

İncirlik Üssü’nün sosyal medya hesabından, “Herhangi bir potansiyel durum için hazırlıklı olmak üzre büyük bir kaza tatbikatı gerçekleştirildi” açıklaması yapıldı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler