HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail'den Türkiye'ye teşekkür

Türkiye'ye ziyarette bulunan İsrail Dışişleri Bakanı Genel Sekreteri Dore Gold, "Yaralıların tedavisi konusunda Türk Devleti'ne ve Türk halkına teşekkür ediyorum ve onlara minnettarız" dedi.

İsrail'den Türkiye'ye teşekkür

İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı saldırı sonrası Türkiye'ye ziyarette bulunan İsrail Dış İşleri Bakanı Genel Sekreteri Dore Gold, "Yaralıların tedavisi konusunda Türk Devleti'ne ve Türk halkına teşekkür ediyorum ve onlara minnettarız. Terör konusunda beraber çalışıp bir arada olmamız gerekiyor" dedi.

Mavi Marmara olayının ardından Türkiye'ye gelen en üst düzey yetkili olan İsrail Dışişleri Bakanı Genel Sekreteri Dore Gold İstanbul ziyareti sırasında bombalı saldırının yapıldığı İstiklal Caddesi'ni ziyaret etti; Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'le görüşme yaptı. İstanbul temaslarının ardından ülkesine ülkesine dönen Gold ziyaretlerle ilgili, "İsrailli vatandaşlar terör olayında hayatlarını kaybettiler. Bazı vatandaşlarımız da yaralandı. İsrailli yetkililer buraya gelmek ve Türk devletine yardım etmek istediler. Türk Devleti'ne yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum ve onlara minnettarız. Yaralı vatandaşlarımız Türk Devleti'ne teşekkür etmek istediler; ama İbranice'den Türkçe'ye çevirmek zordu ve bunu dile getiremediler" ifadesini kullandı.

"TÜRK DEVLETİYLE ORTAK HAREKET ETMELİYİZ"

Bombalı saldırının olduğu İstiklal Caddesi Balo Sokak'ta yaptığı incelemeler hakkında da konuşan Gold, "Olayın nasıl gerçekleştiğini görmek ve bu gibi terör olaylarını nasıl önleyebilir bunu daha yakından görmek için orada olmak benim için çok önemliydi. İsrail olarak Türk Devleti ile birlikte çalışarak bu terör olaylarını durdurmak istiyoruz" diye konuştu.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler