HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İtalya Başbakanının babasına yolsuzluk soruşturması

İtalya Başbakanı Matteo Renzi’nin babası hakkında hileli iflas ilan etme iddiasıyla soruşturma açıldı. Soruşturmanın davaya dönüşmesi halinde, yolsuzluklara son vermek vaadiyle iktidara gelen Başbakan Matteo Renzi’nin zor durumda kalacağı belirtiliyor.

İtalya Başbakanının babasına yolsuzluk soruşturması

Övgü Pınar

Roma

İtalya Başbakanı Matteo Renzi'nin babası hakkında hileli iflas ilan etme iddiasıyla soruşturma açıldı.

Cenova Savcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın odağında, başbakanın babası Tiziano Renzi'nin 2010'da sattığı ve 2013'te iflası açıklanan gazete dağıtım şirketi Chil Post yer alıyor. Chil Post'un satış ve iflas işlemlerinin hileli olduğu iddia ediliyor. Tiziano Renzi ile birlikte şirketin iki yetkilisi Gian Franco Massone ve Antonello Gabelli de soruşturma kapsamında inceleniyor.

Başbakan Matteo Renzi de 1999-2004 arasında Chil Post şirketinde çalışmıştı.

Tiziano Renzi, soruşturmanın kendisini endişelendirmediğini söyledi. Baba Renzi, "45 yıllık iş hayatımda ilk kez başıma böyle bir şey geliyor. Suçlamalar, benim Ekim 2010'da sattığım bir şirketin Kasım 2013'teki iflasıyla ilgili. İncelemeler sonunda her şeyin açıklığa kavuşacağından eminim” dedi. Tiziano Renzi, iktidardaki Demokratik Parti'nin Rignano sull'Arno bölgesindeki yerel sekreterlik görevinden de istifa ettiğini açıkladı.

Soruşturmanın davaya dönüşmesi halinde, İtalya siyaset ve iş dünyasında yaygın olan yolsuzluklara son vermek vaadiyle iktidara gelen Başbakan Matteo Renzi'nin zor durumda kalacağı yorumları yapılıyor.

Renzi'nin liderliğini yaptığı Demokratik Parti'den David Ermini ise, soruşturmanın "şahsi bir faaliyetle” ilgili olduğunu belirterek "Parti ve hükümetin bu olayla alakası yoktur” dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler