HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Kayıp uçağın enkazı bulundu'

İngiltere merkezli Bluewater Recoveries Direktörü David Mearns, kaybolan Malezya Havayollarına ait uçağın enkazının bulunduğunu öne sürdü.

'Kayıp uçağın enkazı bulundu'

Kayıp Malezya uçağını arama çalışmaları Hint Okyanusu'nda 11 askeri, 3 sivil uçak, 11 gemi ve insansız denizaltılarla devam ederken, enkazın bulunduğuna dair açıklama Bluewater Recoveries Direktörü Mearns'dan geldi.

Dünyanın önde gelen enkaz arama uzmanı olarak bilinen İngiliz kurumu direktörü Mearns, "Aslında enkazın yerini buldular diye düşünüyorum. Hükümet henüz bunu duyurmadı, eğer birisi bana 'teknik olarak ellerinde yeterli bilgi var mı' diye sorarsa cevabım tamamen evet" ifadesini kullandı.

Mearns, bu kadar emin konuşmasının sebebinin kara kutudan alınan sinyaller olduğunu dile getirerek, "Okyanustan rastgele sinyalleri duymuyorum, bunlar geçici sesler değil. Gelen çok iyi 4 algılama var. Bu başka bir şey olamaz" diye konuştu.

David Mearns, 2. Dünya Savaşı'na katılan ve 19 Kasım 1941 tarihinde Hin Okyanusu'nda batan Avustralya Deniz Kuvvetleri'ne ait Sydney isimli savaş gemisinin enkazını 2008 yılında bulmuştu. Mearns'ın bu başarısı Avustralya tarafından onur madalyasıyla ödüllendirilmişti.

Kuala Lumpur-Pekin seferini yaparken 227 yolucu ve 12 mürettebatı ile 8 Mart'ta kaybolan Malezya uçağının enkazı halen aranıyor. (AA)

En Çok Aranan Haberler