HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kim Jong Un, ordusunun Guam planını kabul etti

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, ABD'nin üssü olan Guam adasına yapılacak füze saldırısı için üst düzey generallerden brifing aldı. Kuzey Kore lideri, ordusunun Guam'ın çevresini vurma planını içeren raporu kabul etti. Kuzey Kore, Ağustos ortasına kadar 4 adet orta menzilli balistik füzeyle ABD'nin askeri üslerinin bulunduğu Guam'ı vuracağını açıklamıştı.

Kuzey Kore ile ABD arasında tırmanan gerginlik bir türlü dinmiyor. Son olarak ABD cephesinden Savunma Bakanı Jim Mattis'in açıklamaları gelmişti. Mattis Kuzey Kore'nin füzelerinin tespit edildiği anda etkisiz hale getirileceğini açıkladı.

ÜST DÜZEY GENERALLERLE BİR ARAYA GELDİ

ABD'nin Guam'da bulunan üssünü vurmaya hazırlan Kuzey Kore cephesinde ise yeni gelişmeler yaşanıyor. Reuters'un haberine göre; Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, ordusunun Guam'ın çevresini vurma planını içeren raporu kabul etti.

Kim Jong Un, karar vermeden önce ABD'nin faaliyetlerini izleyeceğini söyledi.

"ORDUMUZ SALDIRI İÇİN HAZIR"

Kim Jong Un, Amerika'yı yakından izlediklerini ve ordusunun saldırı için her an hazırda olduğunu belirtti.

"NÜKLEER TEKNOLOJİYİ UKRAYNA'DAN GETİRİYOR"

Öte yandan ABD merkezli Uluslararası Stratejik Çalışmalar Merkezi’nin yayınladığı analiz raporları, Kuzey Kore’nin ABD’ye de ulaşabildiği iddia edilen kıtalararası balistik füzeleri başarıyla test etmesinin, Ukrayna’da üretilen roket motorlarının karaborsadan yasa dışı olarak Kuzey Kore’ye satılması sonucu mümkün olduğunu öne sürdü.

Soğuk savaş döneminden itibaren Rusya’nın balistik füze programının önemli bir parçası olan ve Ukrayna’da yer alan roket fabrikasından getirtilen ürünlerin, peş peşe başarısız denemelerden sonra Kuzey Kore’nin nasıl başarılı roket denemeleri yapmaya başladığı sorusunun cevabı olduğu iddia ediliyor.


En Çok Aranan Haberler