HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kobani’de çatışmalar şiddetlendi, IŞİD sınır kapısını bombalıyor

Kobani'de, IŞİD militanları ile YPG güçleri arasındaki çatışmalar şiddetini arttırdı. IŞİD militanları YPG'nin elinde bulunan Mürşitpınar sınır kapısına havan topları ile saldırıyor.

Kobani’de çatışmalar şiddetlendi, IŞİD sınır kapısını bombalıyor

Suriye'nin Kobani kentinde terör örgütü IŞİD militanları ile PYD'nin silahlı kanadı YPG güçleri arasında ki sokak savaşları 29.gününde de devam ediyor. Sabah saatlerinden bu yana ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait jetlerin IŞİD mevzilerine yönelik ardı ardına 4 hava operasyonu düzenlediği kentte, çatışmalarda şiddetli bir şekilde devam ediyor.

IŞİD, MÜRŞİTPINAR SINIR KAPISINA SALDIRDI

Çatışmaların zaman zaman şiddetini arttırdığı Kobani'de, IŞİD militanları YPG'nin elinde bulunan Mürşitpınar sınır kapısını ele geçirmek için saldırılarını yoğunlaştırdı. Saat 12.30 sıralarında terör örgütü IŞİD mevzilerinden Mürşitpınar sınır kapısını hedef alan 4 havan toplu saldırı gerçekleştirildi.

BOMBA YÜKLÜ ARAÇLA İNTİHAR SALDIRISI

Kobani'de çatışmalar şiddetli şekilde sürerken, IŞİD güçleri Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarına bomba yüklü araçla saldırı düzenlemeye kalkıştı. İddiaya göre, YPG güçleri önceden fark ettiği bomba yüklü aracı roketle vurarak imha etti.

Türkiye tarafında tedirginliğe yol açan bomba yüklü aracın infilak etmesinin ardından yükselen dumanlar Mürşitpınar’dan da görüldü.

IŞİD TANKINI VURDULAR

Öte yandan koalisyon uçakları da sabah saatlerinde 2, saat 11:30’dan sonra da 2 kez IŞİD'i bombaladı. Uçaklar, IŞİD militanlarının mevzisinde bulunan bir tankı hedef aldı. Kobani'den siyah dumanlar yükseldi.

Türkiye sınırına yakın noktalardaki IŞİD hedeflerinin vurulduğu bombardıman sırasında sınırı aşan bazı zırhlı araç parçaları ise sınır hattındaki Kendirci Mahallesi'ndeki boş arazi ve evlere isabet etti. Kimsenin yaralanmadığı olayın ardından sınır hattında önlemler artırıldı. Bombardıman sonrası IŞİD militanları ile YPG güçlerinin Mürşitpınar Sınır Kapısı'na yakın bir noktada çatıştıkları ise Türkiye tarafından da görüldü.

(Ajanslar)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler