HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kuzey Kore'den ABD'ye videolu tehdit

Kuzey Kore'nin resmi haber ajansı KCNA tarafından servis edilen görüntülerde bir tören sırasında yayınlanan bir videoda Kuzey Kore füzelerinin ABD şehrini vurduğu görülüyor. Kuzey Kore ve ABD artan gerilimin ardından sert açıklamalar yaparken Kuzey Kore'den tehditkar bir çıkış daha geldi. Kim İl-sung'un doğum günü törenlerinde çekilen videoda Kuzey Kore'ye ait füzeler ABD şehirlerinden birini vuruyor.

Askeri orkestranın arka planında gösterilen videoyu Kuzey Kore lideri Kim Jon un ve üst düzey yöneticiler izliyor. Video yanan ABD bayrağının görüntüsüyle son bulurken, salondaki askerlerin de videoyu büyük bir coşkuyla alkışladığı görülüyor.

Haberde ayrıca Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un, performanslarından dolayı orkestrayı tebrik ettiği belirtildi.

ABD, KUZEY KORE'YE KARŞI ASKERİ SEÇENEKLERİ AÇIK TUTMALI

Öte yandan, ABD Temsilciler Meclisi Sözcüsü Paul Ryan, ABD'nin Kuzey Kore konusunda askeri seçenekleri masada tutması fakat zorunlu olmadığı sürece kullanmaması gerektiğini söyledi.

İngiltere'ye gerçekleştirdiği bir ziyaret sırasında konuşan Ryan, ABD'nin Kuzey Kore'yi bombalamak konusunda kararlı olup olmadığına dair bir soru karşısında, "...tabii ki askeri seçenekleri harekete geçirmek durumunda kalmak istemiyoruz, fakat bütün seçenekleri masada tutmamız lazım" dedi.

Ryan aynı zamanda İran'a karşı yaptırımların daha da sıkılaştırılmasını, ABD'nin en yakın zamanda İngiltere ile bir ticaret anlaşması yapmak istediğini ve ABD'de vergi reformunun yaz sonu itibariyle tamamlanmasını görmek istediğini de belirtti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler