HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Libya'da şiddet olayları

Libya'nın doğusundaki Bingazi kentinde emekli General Halife Hafter yanlısı "Ortak Güvenlik Birimi" ile orduya bağlı "Ra'fallah es-Sehati Taburu" arasında çıkan çatışmada 7 kişinin öldüğü bildirildi.

BİNGAZİ (AA) -Bingazi Hastanesi Müdürü Halil Kuveydir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çatışmanın meydana geldiği el-Hevari bölgesinden hastanelerine 7 ölü, 49 yaralı getirildiğini söyledi.

El-Hevari Hastanesi Basın Sözcüsü Hani el-Aribi de çatışmada yaralanan 3 kişinin hastanelerinde tedavi altına alındığını belirtti.

Öte yandan, Ortak Güvenlik Birimi Sözcüsü İbrahim eş-Şera, el-Hevari bölgesindeki seçim merkezlerinde güvenliği sağlamakla görevli birliklerinden birine Ra'fallah es-Sehati Taburu önünden geçtiği sırada ateş açıldığını savundu. Ortak Güvenlik Birimi'ne bağlı askerlerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktığını dile getiren Şera, kendilerine bağlı birimde yaralananlar olduğunu doğruladı.

Orduya bağlı Ra'fallah es-Sehati Taburu yetkilileri ise ilk ateş edenin kendileri değil aksine Ortak Güvenlik Birimi olduğunu ileri sürdü.

Libya'da dün halk, 40 yıllık Muammer Kaddafi yönetimine son veren 2011'deki halk ayaklanmasından bu yana ikinci kez parlamento seçimleri için sandığa gitmişti.

Emekli General Halife Hafter, çeşitli suçlamalarda bulunduğu Bingazi'deki hükümet yanlısı gruplara karşı "onur savaşı" başlattığını duyurmuş, ülkenin parlamentosu Milli Genel Kongre ve geçiş hükümeti, bu durumu "darbe girişimi" olarak tanımlamıştı. Aralarında eski Başbakan Ali Zeydan'ın da bulunduğu çok sayıda siyasetçi ve üst düzey asker ise Hafter'i desteklediğini açıklamıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler