HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Los Angeles'ta silahlı saldırı paniği

Los Angeles Havalimanı’nda ateş edildiğine dair haberler kısa süreli paniğe neden olsa da, daha sonra ne silah ateşlendiğine ne de bir saldırgan olduğuna dair bir bulguya rastlandığı açıklandı.

Los Angeles'ta silahlı saldırı paniği

Yaşanan kısa süreli panikte yolcuların havalimanından yanında bavulları olmadan kaçtığı görülürken bölge kısa sürede boşaltıldı. Ardından havalimanına uçak iniş ve kalkışları yasaklandı.

Bölgede yapılan incelemelerin ardından Los Angeles polis sözcüsü Andy Neiman, havalimanında ateş edildiğine ya da bir saldırgan olduğuna dair bulguya rastlanmadığını duyurdu.

Neiman, kaynağı belli olmayan bir gürültünün, saldırı paniğine neden olduğunu belirtti.

Havalimanının Twitter hesabından yapılan açıklamada Zorro kostümlü birinin gözaltına alındığı açıklandı.

İHBAR ASILSIZ ÇIKTI

Los Angeles Uluslararası Havalimanı yetkilileri, terminal içinde ateş edildiğine ilişkin ihbarların asılsız çıktığını ve tüm operasyonun normale döndürüldüğünü açıkladı.

Havalimanı'nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, polisin "Zoro" giyisili bir kişiyi gözaltına aldığı belirtildi ve tüm yolculara uçuşlarına ilişkin bilgileri terminallerdeki duyuru panolarından izleyerek hareket etmeleri istendi.

Havalimanı'nın bazı terminalleri, silahla ateş edildiğine ilişkin ihbarların alınması üzerine boşaltılmıştı.

Los Angeles Times'ın haberine göre, Los Angeles Uluslararası Havalimanı'nda silah sesleri geldiğine ilişkin, ABD'nin ihbar ve ilkyardım numarası olan 911'e çok sayıda ihbar geldiği belirtilmiş, bazı yolcuların da bulundukları terminallerden dışarıya kaçtıkları gözlenmişti.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler