HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Malezya'da FETÖ operasyonu: IŞİD'e yardım etti' şüphesi

Malezya Emniyet Müdürlüğü, FETÖ'nün elebaşları arasında gösterilen İsmet Özçelik'in ulusal güvenliğe tehdit oluşturduğu gerekçesiyle gözaltına alındığını duyurdu. Özçelik, hafta içinde gözaltına alınan Turgay Karaman ve İhsan Aslan'ın ardından ülkede yakalanan üçüncü FETÖ mensubu oldu. Malaysia star gazetesi, ikilinin terör örgütü IŞİD'le bağlantılarının araştırıldığını yazdı. haber, Başbakan Yardımcısı Ahmet Zahid Hamidi'nin açıklamasına dayandırıldı.

Malezya'da biri uluslararası bir okulun müdürü olan diğeri iş adamı olduğu belirtilen iki Türk vatandaşı tutuklandı.Bugün de Malezya Emniyet Müdürlüğü, FETÖ'nün önde gelen isimlerinden İsmet Özçelik'in gözaltına alındığını duyurdu.

IŞİD İLE BAĞLANTI ŞÜPHESİ

Malezya'da gözaltına alınan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yönetici listesinde yer alan Turgay karaman ile İhsan Aslan, derin bir şekilde soruşturuluyor.

Malaysia star gazetesi, ikilinin terör örgütü IŞİD'le bağlantılarının araştırıldığını yazdı. haber, Başbakan Yardımcısı Ahmet Zahid Hamidi'nin açıklamasına dayandırıldı.

Hamidi'nin verdiği bilgiye göre, polis Karaman ve Aslan'ın telefon görüşmelerini uzun süre dinledi. Polis, dinlemelerden yola çıkarak ikilinin IŞİD saldırılarına yardım ettiğinden şüpheleniyor.

Malezya polisi, FETÖ'nün ele başları arasındaki Karaman ve Aslan'ı dün önce gözaltına almıştı. İkili, ceza yasasının 130. maddesi çerçevesinde ulusal güvenliği tehdit etmekle suçlanıyor.

Karaman, FETÖ'nün bir okulunda müdürlük yapıyordu. Karaman ve Aslan'ın daha önce kaçırıldıkları yönünde iddialar ortaya atılmıştı.

'KAÇIRILDI' DENİLMİŞTİ

Ulusal güvenliği tehdit eden faaliyetlerde bulundukları şüphesiyle tutuklandıkları belirtilen iki kişinin terör örgütü FETÖ ile bağlantılı oldukları belirtiliyor. Sosyal medyada Fetullahçı Terör Örgütüne yakın hesaplar iki ismin kaçırıldığını öne sürmüştü.

Reuters haber ajansının geçtiği habere göre Malezya'da okul müdürü Turgay karaman ve iş adamı İhsan Aslan, ulusal güvenliği tehdit eden faaliyetlerde bulundukları gerekçesiyle tutuklandı.

AVUKATTAN "BU KİŞİLER AKADEMİSYENDİR" SAVUNMASI

Karaman’ın avukatı Rosli Dahlan bu kişilerin, FETÖ’cü olduğu yolundaki söylentileri reddetti ve “Bu kişiler akademisyendir. Gülenci faaliyetlerle suçlanmıyorlar” dedi.

Sosyal medyada Fethullahçı Terör Örgütü'ne yakın hesaplar iki ismin kaçırıldığını öne sürmüştü.

İnsan hakları örgütü Human Rights Watch, Karaman ve Aslan’ın zorla Türkiye’ye gönderilmemeleri gerektiğini bildirerek, bu konuda soruşturma yapılmasını istedi.

Malezya'da kaçırıldıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulan iki Türkün polis tarafından gözaltına alındığı açıklandı.

Üst düzey polis yetkilisi Kalid Ebu Bekir, Twitter'da bir açıklama yaparak, okul müdürü Turgay Karaman ve iş insanı İhsan Aslan'ın Malezya Ceza Kanunu'nun 'terörist eylemler' maddesiyle suçlandığını belirtti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler