HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Medya yozlaşmış sistemin bir parçası"

ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan medyasında sert eleştiriler yöneltmeyi sürdürüyor. Seçimde yüzde 49 oyla kazandığı Florida eyaletinde "Amerika için kampanya mitingi" adlı bir etkinlikte konuşan Trump, "Medya, artık yozlaşmış sistemin bir parçası"" dedi

"Medya yozlaşmış sistemin bir parçası"

ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan medyasında sert eleştiriler yöneltmeyi sürdürüyor. Seçimde yüzde 49 oyla kazandığı Florida eyaletinde "Amerika için kampanya mitingi" adlı bir etkinlikte konuşan Trump, "Medya insanlara yalan söylediğinde bunun öylece yanlarına kar kalmasına müsaade etmeyeceğim" dedi.

Medyanın "gerçekleri yazmadığını" savunan Cumhuriyetçi Başkan, "Medya, artık problemin büyük bir parçası haline geldi ve aynı zamanda yozlaşmış sistemin de bir parçası" diye konuştu.

Trump ve medya

ABD Başkanı Donald Trump medyaya savaş mı açtı?

Trump konuşmasında ayrıca, Amerikalılara "yalan haberlerin filtresi olmadan" seslenmek istediğini belirtip, "Bu yalancı medya, birbiri ardına yalan haber yapıyor. Varmış gibi göstermelerine rağmen kaynakları yok. Çoğunu uyduruyorlar." iddiasında bulundu.

"Kazanacağız, kazanacağız, kazanacağız"Hiçbir kaynağı olmayan haberleri birbiri ardında yayınlıyorlar. Kaynakları olduğunu söylüyorlar ama birçoğunda kaynak Onları deşifre etmeye devam edeceğiz. Kazanacağız! Kazanacağız! Kazanacağız" dedi.

"Sıkı sınırlarla" Amerikanın 'güvenli' bir ülke haline getirileceği vaadini yineleyen Başkan, son bir haftada istifalar ve teklif edilen görevlerin geri çevrilmesiyle sarsılan Beyaz Saray yönetiminde 'sorun olmadığı' mesajını verdi.

Trump, 7 Müslüman ülkenin vatandaşlarına üç aylığına vize yasağı getiren başkanlık kararnamesinin yargıya takılmasıyla ilgili de konuştu, "ABD sınırlarını korumak için benzer bir adım daha atacağını" söyledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler