HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mısır: General Sisi’nin seçimlerde tek rakibi var

Mısır’da Mayıs sonundaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Genelkurmay Başkanı el Sisi’nin tek rakibi Sol kanattan Hamdin Sabbahi olacak.

Mısır: General Sisi’nin seçimlerde tek rakibi var

Mısır'da Mayıs sonundaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Genelkurmay Başkanı el Sisi'nin tek rakibi Sol kanattan Hamdin Sabbahi olacak.

Sabbahi, başvuruların son günü olan Pazar günü, seçim kuruluna giderek resmi adaylık başvurusunu yaptı.

Sabbahi, 2012'de düzenlenen ve devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin kazandığı seçimlerde de yarışmış ve üçüncü sırada kalmıştı.

Sabbahi'nin solcu Halk Akımı partisi, Mursi'nin devrilmesi için birleşen "Ulusal Kurtuluş Cephesi”ne destek vermişti.

Analistler, 26 ve 27 Mayıs'ta düzenlenecek seçimlerde Genelkurmay Başkanı Abdülfettah el Sisi'nin açık favori olduğunu belirtiyor.

Seçim boykotuÜlkede Mursi'nin devrilmesini ve askeri darbeyi protesto edenler ise, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini boykot edeceklerini açıkladı.

Müslüman Kardeşler'in de dahil olduğu darbe karşıtı cephe, Mursi'nin hukuksuz biçimde iktidardan uzaklaştırıldığını ve gelecek ay yapılacak seçimlerin demokratik olmadığını savunuyor.

İnsan hakları örgütleri, Muhammed Mursi'nin devrilmesinden bu yana Mısır'da binin üzerinde insanın geçici askeri yönetim tarafından öldürüldüğünü belirtiyor.

Mursi'nin de bağlı olduğu Müslüman Kardeşler hareketi ise, ülkede terör örgütü olarak ilan edilmiş durumda.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler