HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mısır'da restorana kanlı saldırı

Mısır'ın başkenti Kahire'deki bir restorana düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre en az 16 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.

Mısır’ın başkenti Kahire’de, bir restorana molotof kokteyl atılmasının ardından, Mısırlı güvenlik yetkilileri 16 kişinin öldüğü ve beş kişinin yaralandığını açıkladı.

Saldırının maskeli 3 kişi tarafından düzenlendiği iddia edildi. Molotof kokteylli saldırı sonrası restoran tamamen yandı. Saldırganlardan birinin daha önce restoran çalışanı olduğu ileri sürüldü.

Haber sitesi Youm7’nin haberine göre, maskeli şüpheliler birden fazla Molotof kokteyl ile saldırarak büyük bir patlama ve yangına sebep oldu. Bodrum katında yer alan ve aynı zamanda gece kulübü olan restorandan kaçış güzergâhının olmadığı açıklandı.

Mekanda hayatını kaybeden kişilerin bir bölümünün yanarak can verdiği, bir bölümünün de dumandan zehirlendiği belirtildi. Ölü ve yaralıların büyük oranda restoran çalışanlarından oluştuğu ifade edildi.

Yetkililerden biri, restorana Molotof kokteyl atan şüphelinin, şehir merkezindeki Agouza bölgesinde yer alan restoranın eski çalışanlarından olduğunu söyledi.

Restoran sahibi, saldırı öncesi çalışanlarla müşteriler arasında tartışma yaşandığını söyledi. Saldırının terör bağlantılı olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.

Mısır'da Müslüman Kardeşler'in desteklediği Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin askeri darbeyle görevden uzaklaştırılması sonrası, özellikle güvenlik güçlerine saldırılar düzenleniyor. Bu saldırıların büyük bir kısmını İslamcı militanlar üstleniyor.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler