HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mübarek yeniden yargılanacak

Ömür boyu hapse mahkum edilmiş olan Mısır'ın eski cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in temyiz başvurusu kabul edildi.

Mübarek yeniden yargılanacak

Mısır'da temyiz mahkemesi Eski Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in müebbet hapis cezasıyla ilgili temyiz başvurusunu kabul etti. Devrik lider ülkesinde yüzlerce sivilin öldürülmesinden sorumlu tutuluyordu.

Mübarek yargılaması sonucunda Haziran 2012'de müebbet hapis cezası almıştı.Halen bir hastanede tedavi görmekte olan Hüsnü Mübarek 84 yaşında.

Mübarek Mısır'ı 1981'den 2011'e kadar yönetmiş, 2011 Şubat'ında "Arap Baharı" sürecinde yaşanan protestolar karşısında istifa etmişti.

Oğulları da yeniden yargılanacak

Temyiz mahkemesi müebbet hapse mahkum edilmiş olan Eski İçişleri Bakanı Habib El Adil'in de tekrar yargılanacağını; aynı şekilde Mübarek'in oğullarının ve altı eski üst düzey yetkilinin davalarının da yeniden görüleceğini açıkladı. Mübarek'in oğlulları yolsuzluk davalarından beraat etmişti.

Üç milyon dolar iade

Rusya'nın Sesi internet sitesi de Mısır'ın eski devlet başkanı devlet hazinesine üç milyon dolar iade edeceğini, bunun karşılığında Mübarek'in avukatlarının müvekkillerinin suçlandığı davanın kaldırılarak serbest bırakılmasını isteyeceklerini yazdı.

Bu rakam Hüsnü Mübarek ve onun ailesinin ülkenin en büyük medya holdingi olan Al Ahram'dan aldığı hediyelerin toplam parasal değerini oluşturuyor. Ödeme iki ay içinde gerçekleşecek.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler