HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Müslüman Kardeşler liderinin kızı da öldü

Mısır'da güvenlik güçlerinin Rabiat'ül Adeviye Meydanı'na müdahalesi sonucu Müslüman Kardeşler'in önde gelen isimlerinden Dr. Muhammed Baltacı'nin kızı Esma hayatını kaybetti.

Müslüman Kardeşler liderinin kızı da öldü

Aynı zamanda Hürriyet ve Adalet Partisi Genel Sekreteri olan Dr. Baltacı'nın kızı Esma'nın henüz 17 yaşında olduğu belirtildi.

Esma Baltacı'nın, Rabiatul Adeviyye Meydanında göğsünden ve sırtından aldığı kurşunlarla hayatını kaybettiği öğrenildi.

Baltacı, haberin duyulmasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sizden tüm meydanları ve sokakları doldurmanızı ve polis devletinin sonunun geldiğini ilan etmenizi istiyorum. Benim kızım da şehit edildi. Övgüler düzmek için burada değilim ama şu an hepimiz fedakarlık ediyoruz" dedi.

Muhammed Baltacı, Müslüman Kardeşler'deki faaliyetlerinin yanı sıra 2010 yılında Mavi Marmara filosuna katılan önemli isimlerden biri olarak akıllarda yer etmişti.

Daha önce de Müslüman Kardeşler'in baş stratejisti Hayrat el Şatır'ın kızı ve damadının yaşamını yitirdiği iddia edilmişti. Ancak Twitter'da büyük gürültü koparan bu iddia doğrulanmadı

'İHVAN LİDERLERİ GÖZALTINDA'

Güvenlik güçleri, Mursi taraftarlarının çadırlarını kaldırırken, Müslüman Kardeşler'in (İhvan) birçok liderini de gözaltına aldı. İçişleri Bakanlığı'ndan General Abdülfettah Osman, "Müslüman Kardeşler'in birçok liderini gözaltına aldık. Ancak isimlerini kamuoyuna duyurmak için henüz erken" dedi.

KAMERAMAN ÖLDÜRÜLDÜ

İngiliz Sky News kanalında 15 yıldır çalışan 61 yaşındaki İngiliz kameraman Mick Deane, bu sabah Kahire’de çıkan olaylarda vurularak hayatını kaybetti.

Haber ekibinin diğer üyelerinin zarar görmediği bildirildi. Sky News patronu John Ryley tarafından ‘ajansın en iyi kameramanlarından biri ve birçok kişinin de akıl hocası’ olarak nitelendirilen Deane, daha önce Washington ve Kudüs’te görev yaptı. İş arkadaşları tarafından çok sevildiği öğrenilen Deane’in ölümüyle ilgili İngiltere Başbakanı David Cameron, Twitter’da, "Deane’nin ölümünden büyük üzüntü duyuyorum" dedi.

Dünya haberler


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler