HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Musul için son dakika iddiası: IŞİD'den tamamen temizlendi

Irak Savunma Bakanlığı, Musul'un tüm bölgelerinin IŞİD'den tamamen kurtarıldığını açıkladı. Arap medyasında yer alan habere göre Irak Savunma Bakanlığı Musul tüm bölgelerinin ele geçirildiğini ve IŞİD'e karşı zafer ilan edildiğini duyurdu. Öte yandan, Irak ordusuna bağlı güçler, Musul'da bulunan El Nuri Camisi'nin IŞİD'in (DEAŞ) elinden alındığını duyurmuştu. Caminin kaybı, IŞİD için çok büyük bir güç kaybı olarak yorumlanıyordu.

Irak Savunma Bakanlığı, Musul'un IŞİ işgalinden tamamen kurtarıldığını öne sürdü.

"IŞİD'İN IRAK'TAKİ VARLIĞI SONSUZA KADAR BİTTİ"

Sky News Arabia'nın Bakanlık'tan aktardığı açıklamada, "IŞİD artık Musul'da tek bir bölgeye bile sahip değil. Militanların teslim olmaktan başka seçeneği yok. IŞİD'in Irak'taki varlığı sonsuza kadar bitti" denildi.

"SÖZDE DEVLET ÇÖKTÜ"

Irak televizyonunda "Sözde devlet çöktü: Nuri Camii kurtarıldı" ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan, Irak'ın en büyük ikinci kentinde 255 gündür devam eden operasyonda tarihi bir adım atılmıştı: Irak ordusuna bağlı güçler, Musul'da bulunan El Nuri Camisi'nin IŞİD'in (DEAŞ) elinden alındığını duyurmuştu.

IŞİD elebaşı Ebubekir el Bağdadi, 3 yıl önce El Nuri Camisi'nde sözde halifelik ilan etmişti.

Tarihi camiyi kaybedeceğini anlayan terör örgütü geçtiğimiz günlerde caminin 800 yıllık minaresini havaya uçurmuştu.

"SONA GELİYORUZ"

İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, Irak'ın Musul kentinde IŞİD'e (Irak Şam İslam Devleti) karşı verilen mücadelede sona yaklaşıldığını söylemişti.

Michael Fallon, Brüksel'deki NATO Savunma Bakanları toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, İngiltere Kraliyet Hava Kuvvetleri'nin (RAF), Musul'un kurtarılmasında Irak güçlerine destek kapsamında 700 hedefi vurduğunu da açıklamıştı.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri IŞİD'e karşı hava saldırılarını son aylarda artırmıştı. RAF, Irak'ta son 25 yılın en yoğun operasyonunu yürütüyor.


En Çok Aranan Haberler