HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Obama'dan Trump'a gizemli mektup

ABD Başkanı Donald Trump, selefi Barack Obama’nın geleneği yerine getirip Oval Ofis’teki masaya bıraktığı mektupla ilgili ser verip sır vermedi.

Obama'dan Trump'a gizemli mektup

Beyaz Saray personelinin yemin töreninde konuşan Trump, esprili bir dille Obama’nın mektupta neler yazdığını basına açıklamayacağını söyledi: "Oval Ofis’e gittiğimde Başkan Obama’nın bu güzel mektubu bıraktığını gördüm. Çok hoş bir hareketti, bizim için değerli. Mektubu saklayacağız ve içinde neler yazdığını basınla dahi paylaşmayacağız."

MEKTUP BIRAKMAK BİR GELENEK

ABD’deki başkanlık seçimindeki geleneklerden biri de eski başkanın yeni başkan için Oval Ofis’e bir mektup bırakması. Sözgelimi Obama’nın selefi George W. Bush, kendi mektubunda tavsiyelerde bulunmuştu. Bush, Obama’yı hayal kırıklığına uğrayabileceği konusunda uyarmış, zorlu dönemlerden geçeceğini hatırlatmış ama Tanrı’nın, ailesinin ve halkın yardımıyla bunların üstesinden geleceğini söylemişti.

Bush da 2011’de görevi devraldığı Bill Clinton’dan şöyle bir mektup almıştı: "Omuzlarındaki yük çok ağır ama bazen abartılıyor. İnandığın şeyi yapmanın mutluluğunu ifade edecek kelime yok. Dualarım seninle ve ailenle."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler