HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Obama’nın IŞİD ile mücadele temsilcisi Paris’te

Obama'nın IŞİD'le Küresel Mücadele Özel Temsilcisi emekli General John Allen, Avrupa ülkelerine yaptığı ziyaret çerçevesinde Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius tarafından kabul edildi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD'le Küresel Mücadele Özel Temsilcisi emekli General John Allen, Avrupa ülkelerine yaptığı ziyaret çerçevesinde Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius tarafından kabul edildi.

Görüşmeden sonra basın açıklaması yapan Fabius, "IŞİD, Irak ve Suriye dışında bütün bölge ülkelerini ve bizi de tehdit ediyor" dedi. Fabius, Irak ve Suriye'deki terör tehdidine karşı Fransa ve ABD'nin mücadelesinin birlikte süreceğini ifade etti.

Suriye'de Şam rejiminin ülkeye büyük zarar verdiğini kaydeden Fabius, ülkesinin Suriye'deki ılımlı muhalefete desteğinin sürdüğünü söyledi.

Fransa'nın ABD önderliğinde IŞİD'e yönelik Irak'ta sürdürülen operasyonlara katıldığını hatırlatan Fabius, Fransız savaş uçaklarının Irak'taki IŞİD hedeflerine bugün önemli tahribat verdiğini belirtti. Fabius, "Fransa ve ABD'nin terörle mücadelesi kararlılıkla sürecek" dedi.

ABD'li General Allen ise yaptığı konuşmada Fransa'nın IŞİD tehdidine karşı önemli askeri ve diplomatik destek verdiğini söyledi. Allen yine insani açıdan da Fransa'nın önemli yardımlarda bulunduğunu ifade etti.

Fransa, ABD önderliğinde IŞİD'e yönelik Irak'taki operasyonlara destek verirken, Şam rejimini güçlendireceği gerekçesiyle Suriye'de operasyonlara katılmıyor.

Fransa Genelkurmay Başkanlığı, bugün yaptığı açıklamada Fransız uçaklarının Irak'ta IŞİD'e yönelik hedefleri vurduğunu açıklamıştı. Açıklamada, IŞİD'e ait silah ve cephaneliğin bulunduğu 12 binanın tahrip edildiği bildirilmişti. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler