HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Osmanlı İmparatorluğu hayali kuruyorlar'

Suriye ihtilafında Esad yönetimine destek veren Rusya basınında Beşar Esad’ın Kürtleri Türkiye’ye karşı birleştirmesi isteniyor.

Pravda gazetesince “Esad’ın, Kürtleri Türkiye’ye karşı birleştirme ihtiyacı var” başlığıyla yayımlanan bir yorumda Suriyeli Kürtlerin isyancı Özgür Suriye Ordusu ve cihatçı örgütler ile sert çatışmalar içinde oldukları belirtilerek artık Kürtler için Esad’ın muhaliflerden daha iyi olduğu öne sürülüyor.

“TÜRKİYE, SURİYE İHTİLAFINDA ÜÇÜNCÜ TARAF”

Türkiye’nin “Sünni” muhaliflerine verdiği desteğe vurgu yapıldığı yorumda Türkiye için “Suriye ihtilafında üçüncü taraf”, “Büyük Osmanlı İmparatorluğunu canlandırma hayalini kuruyor” gibi savlar dile getiriliyor.

Pravda, Suriye yönetiminin de Kürtler ile bir ittifakı “öncelik” olarak gördüğünü belirttiği yorumunda Beşar Esad’ın Özel Temsilcisi Ömer Ose’nin Eylül ortasında Erbil’e ziyareti sırasında Kürtlere güvence verirken “Mevcut Suriye hükümeti, Kürtler için muhalefetten çok daha iyi. Esad’ın iktidarda kalması, Kürtlerin çıkarına” sözlerini sarf ettiğini anımsatıyor.

“Gerçekten, Esad, Kürtleri Türkiye’ye karşı birleştirmeli” diyen Pravda “Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, eski dostu yok etmek isteyen herhangi birine yardım etmeye hazır” iddiasında bulunuyor ve Türk yetkilerinin de PKK ile PYD arasındaki “yakın ilişkiden kaygı duyduklarını” sözlerini yansıtıyor.

Pravda, Suriye’nin Kürt bölgesinde Abdullah Öcalan portrelerinin her tarafta göründüğüne işaret ettiği yorumunda “Sovyetler Birliği’nin bağımsız Kürdistan için mücadele verenlerin en büyük direklerinden biriydi. Moskova da ihtilafın en sağduyulu taraflardan biri olarak Kürtlere de güveniyor. Kremlin, Genevre-2 konferansında yer almalarında ısrar ediyor” sözlerini de kullanıyor. (ANKA)

Tüm haberler

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler