HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Pakistan’da aşırı sıcaklar can alıyor

Pakistan'da etkili olan sıcak hava dalgası nedeniyle en az 140 kişi hayatını kaybetti.

Pakistan'ın güneyinde bulunan Sind eyaletin etkisini arttıran sıcak hava dalgası nedeniyle can kayıpları yaşandığı bildirildi. Sağlık yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, şu ana kadar en az 140 kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken, ölümlerin çoğunun eyaletin en büyük kenti olan Karaçi'de hava sıcaklığının 45 dereceye kadar yükseldiği ifade edildi.

Karaçi'de bulunan Jinnah Hastanesi acil servis birimi başkanı tarafından yapılan açıklamada, aşırı sıcaklarda hayatını kaybedenlerin çoğunluğunun yaşlı vatandalar olduğu kaydedildi.

İl Sağlık Sekreteri Saeed Mangnejo tarafından yapılan açıklamada ise, Karaçi'de ve eyalete bağlı diğer 8 kentte cumartesi gününden bugüne 114 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda vatandaşın çevre hastanelerde tedavi altına alındığı belirtildi.

Afganistan Meteoroloji Başkanlığı'nın açıklamasında sıcak hava dalgasının devam edeceği ancak yarından itibaren sıcaklıkların düşmesinin beklendiği kaydedildi.

Geçen ay Pakistan'ın komşusu Hindistan'da yaşanan aşırı sıcaklar nedeniyle yaklaşık 1700 kişi hayatını kaybetmişti. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler