HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Paris bombacılarından üçünün kimliği belli oldu

Fransa'nın başkenti Paris'i kana bulayan intihar bombacılarından üçünün kimliği belirlendi

Bombacılardan ikisinin üzerinde Mısır ve Suriye pasaportları bulundu. Üçüncü şüpheli ise Fransız vatandaşı.

Paris'te en az 129 kişinin ölümüne neden olan kanlı saldırıları düzenleyen sekiz teröristten üçünün kimliğinin belirlendiği bildirildi.

AP'nin haberine göre; Suriye pasaportu Stade de France stadyumuna saldıran bombacılardan birinin üzerinden çıktı.

AFP, konser salonuna saldıran bombacılar arasında olan genç Fransız şüphelinin, istihbarat servislerince bilinen bir kişi olduğunu bildirdi.

DHA, saldırganlardan birinde de Mısır pasaportu bulunduğunu belirtti.

Paris'te dün gece yaklaşık 40 dakika içince altı ayrı noktaya düzenlenen silahlı ve bombalı saldırılarda resmi açıklamalara göre 129 kişi hayatını kaybetti. 352 kişinin de yaralandığı saldırıları, terör örgütü IŞİD üstlendi. Yaralılardan 99'unun durumu kritik.

KONSERDE ÖLENLERİN KİMLİĞİ BELİRLENEMİYOR

Bataclan konser salonunda ölenlerin kimlikleri vestiyerde kaldı.

Fransız polisi Bataclan Konser Salonu'ndaki saldırıda hayatını kaybedenlerin kimliklerini tespit etmekte zorlanıyor. Zira pek çok kişinin kimliği vestiyere bırakılan eşyalar arasında bulunuyor.

Liberation gazetesi, 87 kişinin hayatını kaybettiği Bataclan'daki cesetlerin ancak bu sabah dışarı çıkarılabildiğini, gece boyunca güvenlik güçlerinin ve sağlık ekiplerinin önceliğinin yaralıları hastaneye yetiştirmek olduğunu aktarıyor.

Ayrıca, saldırının konser sırasında meydana gelmesinden dolayı pek çok kişinin kimliğinin vestiyere bırakılan paltolarda olduğu da ifade ediliyor.

Liberation gazetesi kimlik tespit çalışmalarının devam ettiğini ifade ediyor.

ALMANYA'DA TUTUKLANAN KİŞİNİN BAĞLANTISI OLABİLİR

Alman yetkililer geçtiğimiz hafta Bavyera eyaletinde tutuklanan bir kişinin Paris saldırısıyla bağlantısı olabileceğini duyurdu.

Ülkenin güneyinde 5 Kasım tarihinde rutin trafik kontrolü esnasında aracında taşıdığı çok sayıda silah ve patlayıcılarla yakalanan kişinin saldırıyla bağlantısı olduğuna inanmak için birtakım sebepler olduğu açıklandı.

ANINDA YASAK GELDİ

Bu kanlı saldırı ve saldırganın üzerinden çıkan Suriye pasaportu Avrupa Birliği'nde mülteci krizi çıkardı. Polonya'nın AB Bakanı adayı Konrad Szymanski, önceki hükümetin taahhüt ettiği gibi mültecilerden bir kısmına kapıları açmalarının Paris saldırısının ardından siyasi olarak mümkün olmadığını savundu.

Gezi'de çalan piyanist Davide Martello, piyanosuyla bu kez Paris'te

Gezi Parkı protestoları sırasında Taksim Meydanı'nda piyano çalan Davide Martello, bu kez silahlı ve bombalı saldırılarla tarihinin en trajik günlerinden birini yaşayan Paris'te ortaya çıktı.

Piyanist Martello, saldırılarda en çok can kaybının yaşandığı Bataclan konser salonunun yakınlarına piyanosuyla gelerek, John Lennon'un meşhur şarkısı Imagine'ı çaldı.

Gazeteci Stacy Meichtry, Twitter'dan paylaştığı fotoğrafın altına Martello'nun piyanosunu bisikletine bağlayarak bölgeye getirdiğini yazdı.

34 yaşındaki Martello, Maidan gösterileri sırasında da Ukrayna'nın başkenti Kiev'de çalmıştı.

Paris katliamını sosyal medyada IŞİD üstlendi

Paris'te düzenlenen ve 127 kişinin öldüğü saldırıları, sosyal medyadaki hesaplarından IŞİD terör örgütü üstlendi. Ayrıca saldırılarda 99'u ağır 250 yaralı var.

Paris Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre; 8 saldırgan öldürüldü, 7 tanesi intihar bombacısı çıktı.

IŞİD'e yakın sitelerden yapılan açıklamada saldırıların 'Avrupa'nın 11 Eylül'ü' olduğu ifade edildi. Fransa'daki terör saldırıları sonucu IŞİD bağlantılı sosyal medya hesaplarından zafer paylaşımları yapıldı.

'BEN BİR IŞİD ÜYESİYİM'

Paris'te konser salonundaki saldırgan daha fazla rehine öldürmeden polis operasyonuyla yakalandı. Saldırgan tutuklandığı an ben bir İŞİD üyesiyim diye bağırıyordu.

NEDEN HEDEF FRANSA

Fransa IŞİD'e karşı NATO destekli yapılan hava operasyonuna en büyük desteği veren ülkelerden biri. Hava operasyonları sırasında IŞİD çok ciddi kayıp verdi. Aynı zamanda Antalya'da yapılacak zirve IŞİD'in geleceği için çok önemli. Çünkü buradan çıkacak karar IŞİD'in geleceğini belirleyecek. Kararı verecek ayrı kutuplar ise dünya tarihinde belki de ilk kez aynı fikirde. Amerika da, Rusya da, AB de, Çin de IŞİD teröründen kurtulmak istiyor. Tüm ayrı kutupları bir araya getiren İŞID, bunun farkında. Bu nedenle tüm dünyaya beni Suriye'de vursanız da, ben ülkenizde sizi vururum mesajı vermek istiyor.

IŞİD ÜSTLENDİ

IŞİD'den yapılan açıklamada, saldırıların, "üzerlerinde patlayıcı düzenek bulunan ve makineli tüfek taşıyan" sekiz militan tarafından düzenlendiği belirtildi.

IŞİD, katliamın, "Fransa'nın mevcut politikalarını sürdürmesi halinde en büyük hedef olarak kalmaya devam edeceğini göstermek için yapıldığını" ifade etti.

Açıklamada, kanlı eylemin, "IŞİD kontrolündeki topraklara düzenlenen hava saldırılarına ve Hazreti Muhammed'e yapılan hakaretlere cevap olarak" gerçekleştirildiği belirtildi.

IŞİD'DEN VİDEO

Reuters haber ajansı, Paris saldırılarının ardından IŞİD'in bir video yayınladığını bildirdi.

Ne zaman çekildiği belirsiz olan videoda, Suriye'ye gidemeyen IŞİD destekçileri, Fransa'da saldırı düzenlemeye teşvik ediliyor.

Bataclan konser salonuna yapılan saldırıdan ilk görüntüler!

İşte Fransa'daki saldırının ardından IŞİD'e yakın olduğu iddia edilen sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlar:


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler