HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Paris katliamını sosyal medyada IŞİD üstlendi

Paris'te düzenlenen ve 129 kişinin öldüğü saldırıları, sosyal medyadaki hesaplarından IŞİD terör örgütü üstlendi. Ayrıca saldırılarda 99'u ağır 352 yaralı var.

Paris Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre; 8 saldırgan öldürüldü, 7 tanesi intihar bombacısı çıktı.

Paris'teki saldırıları IŞİD üstlendi. IŞİD'e yakın sitelerden yapılan açıklamada saldırıların 'Avrupa'nın 11 Eylül'ü' olduğu ifade edildi. Fransa'daki terör saldırıları sonucu IŞİD bağlantılı sosyal medya hesaplarından zafer paylaşımları yapıldı.

'BEN BİR IŞİD ÜYESİYİM'

Paris'te konser salonundaki saldırgan daha fazla rehine öldürmeden polis operasyonuyla yakalandı. Saldırgan tutuklandığı an ben bir İŞİD üyesiyim diye bağırıyordu.

NEDEN HEDEF FRANSA

Fransa IŞİD'e karşı NATO destekli yapılan hava operasyonuna en büyük desteği veren ülkelerden biri. Hava operasyonları sırasında IŞİD çok ciddi kayıp verdi. Aynı zamanda Antalya'da yapılacak zirve IŞİD'in geleceği için çok önemli. Çünkü buradan çıkacak karar IŞİD'in geleceğini belirleyecek. Kararı verecek ayrı kutuplar ise dünya tarihinde belki de ilk kez aynı fikirde. Amerika da, Rusya da, AB de, Çin de IŞİD teröründen kurtulmak istiyor. Tüm ayrı kutupları bir araya getiren İŞID, bunun farkında. Bu nedenle tüm dünyaya beni Suriye'de vursanız da, ben ülkenizde sizi vururum mesajı vermek istiyor.

IŞİD ÜSTLENDİ

IŞİD'den yapılan açıklamada, saldırıların, "üzerlerinde patlayıcı düzenek bulunan ve makineli tüfek taşıyan" sekiz militan tarafından düzenlendiği belirtildi.

IŞİD, katliamın, "Fransa'nın mevcut politikalarını sürdürmesi halinde en büyük hedef olarak kalmaya devam edeceğini göstermek için yapıldığını" ifade etti.

Açıklamada, kanlı eylemin, "IŞİD kontrolündeki topraklara düzenlenen hava saldırılarına ve Hazreti Muhammed'e yapılan hakaretlere cevap olarak" gerçekleştirildiği belirtildi.

IŞİD'DEN VİDEO

Reuters haber ajansı, Paris saldırılarının ardından IŞİD'in bir video yayınladığını bildirdi.

Ne zaman çekildiği belirsiz olan videoda, Suriye'ye gidemeyen IŞİD destekçileri, Fransa'da saldırı düzenlemeye teşvik ediliyor.

Bataclan konser salonuna yapılan saldırıdan ilk görüntüler!

İşte Fransa'daki saldırının ardından IŞİD'e yakın olduğu iddia edilen sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlar:


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler