HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Paris'te ikinci saldırı paniği! Aynı kişi çıktı...

Orly Havaalanı'nda görevli askerin silahını almaya çalışan bir kişi vurularak öldürüldü. Öte yandan Paris'in kuzeyinde bir saldırının daha olduğu bildirildi. İki saldırı arasında bağlantı çıktı.

Paris Terörle Mücadele Savcılığı, Paris Orly Havalimanı'nda bu sabah gerçekleşen ve saldırganın öldürüldüğü saldırıyla ilgili soruşturma başlattı.

Fransa İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, havalimanında, saldırının ardından bomba imha ekiplerinin yaptığı araştırma sonucu herhangi bir patlayıcının bulunmadığı bildirildi.

Açıklamada, havalimanındaki yaklaşık 3 bin yolcunun tahliye edildiği belirtilirken, uçuşların durdurulduğu, yolcuların havalimanına gelmemeleri çağrısında bulunuldu.

NELER YAŞANDI?

Paris'te Orly Havaalanı'nda silah sesleri duyuldu. Silah sesleri üzerine havaalanı boşaltıldı.

Fransa İçişleri Bakanı, havaalanında görevli askerlerden birinin silahını almaya çalışan kimliği belirsiz bir kişinin vurularak öldürüldüğü bilgisini doğruladı.

Paris polisi, havaalanında başka bir saldırgan veya patlayıcı olma ihtimaline karşılık operasyonu sürdürüyor. Güvenlik güçlerinin öldürülen kişinin üzerinde intihar yeleği veya kemeri bulunmadığından emin olmak için bomba arama çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Orly Havaalanı'ndaki uçuşların iptal edildiği, bazı uçuşların şehirdeki diğer havaalanı olan Charles De Gaulle'e yönlendirildiği belirtildi.

CNN TÜRK Paris temsilcisi Arzu Çakır Morin, Orly Havalimanı'nın Paris'e oldukça uzak bir noktada olduğunu söyledi. Morin şu bilgileri verdi:

"Bu sabah saat 08.30 civarında hareketllik başlıyor. Bir kişi, Orly Havalimanı'nda devriye gezen askerin elinden otomatik silahını alıyor ve bir mağazaya sığınıyor. Güvenlik güçleri bu kişiyi harekete geçmeden etkisiz hale getiriyor. Orly Havalimanı'nda büyük panik yaşanıyor. Polis operasyonu sürüyor. Olay yerindeki panik havası da devam ediyor."

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Pierre-Henry Brandet, "Bir kişi, havalimanında devriye gezen askerlerden birinin silahını alıp alanda bulunan bir mağazaya saklandı. Düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi." açıklamasında bulundu. Sözcü, İçişleri Bakanı Bruno Le Roux'nun havalimanına doğru yola çıktığını belirtirken, olayda saldırgan dışında ölü ve yaralının bulunmadığını kaydetti.

SABAH SAATLERİNDE POLİSE ATEŞ AÇILDI

Öte yandan, yine başkent Paris’te, sabah 6.55 şehrin kuzeydoğu bölgesinde yol kontrolü sırasında polise ateş açıldığı açıklandı. Bir polis memurunun yaralandığı saldırının ardından aracını bırakıp kaçan saldırganın bir başka araç çaldığı bildirildi.

BFMTV'nin haberine göre bu ikinci araç, Orly Havalimanı'nın otoparkında bulundu. Polis bu nedenle iki olay arasında bağlantı olduğunu düşünüyor.

POLİS KAYNAKLARI: SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİREN AYNI KİŞİ

Reuters'ın haberine göre polis kaynakları havalimanında etkisiz hale getirilen kişinin, sabah polise saldıran kişi olduğunu açıkladı.

Polis kaynağı, bu kişinin istihbarat servisleri tarafından izlenen ‘radikalize olmuş’ bir Müslüman olduğunu söyledi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler