HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Peçeli kadına 'terörist' diye saldırdı, yapmadığını bırakmadı

Avustralya'da, Asyalı bir kadın, sebepsiz yere bir arabaya saldırdı. Gerekçesi ise aracın içindeki kadının gözlerini açıkta bırakacak şekilde giydiği peçeydi.

Avustralya'nın Sydney kentindeki Macquarie Üniversitesi'bde taciz, şiddet ve İslamofobi'yle karışık ilginç bir olay yaşandı. Asyalı bir kadın, kampüs içindeki bir arabaya durduk yere saldırmaya başladı. Arabanın camlarına ısrarla ve şiddetle vuran kadın, arabadakiler inene kadar saldırısını sürdürdü. Kızgınlığının sebebi ise; arabadaki 'peçeli' kadındı.

Agresif kadın, arabadaki hemcinsini terörist olmakla suçlarken, 'Neden yüzünde maske var' sorusunu da yöneltti.

"GÜVENLİĞİ ARAYALIM"

O anları bir bir kaydeden Ramzy Alamudi ve eşinin 'Bu kim', 'Ne yapmaya çalışıyor', 'Güvenliği arayalım gibi sözleri videoya yansıdı.

"DEFOLUN BURDAN"

Peçe takan Alamudi, eşinin arabayı sürmesini ve ordan derhal uzaklaşmalarını istese de eşi Ramzy ısrarla bekledi. Saldırgan, çifte "Defolun buradan" diye seslenince, yüzünde 'maske' olduğunu söylediği Alamudi, "Sen kimsin?" diye karşılık verdi.

Asyalı kadın, Alamudi'ye bu kez hakaretle cevap verdi. Alamudi, saldırganın bir cezayı hak ettiğini belirterek, güvenliği çağırdı.

SALDIRININ SONU GELMEDİ: NEDEN MASKELİSİN, YOKSA SİLAH MI TAŞIYORSUN?

Arabanın sileceklerine zarar vermeye çalışan saldırgan kadın durmak bilmeyince, Ramzy Alamudi arabanın kapısını hafifçe araladı, bunu fırsat bilen saldırgan, Alamudi'nin eşine, "Kimsin sen? Niye maskeyle geziyorsun? Terörist! Yoksa silah mı taşıyorsun?" diye bağırdı. Ramzy Alamudi, saldırgan kadının kollarından tutmaya çalışarak müdahale etmeye çalıştı.

Ramzy çektikleri videoyu Facebook'ta paylaştı. Video 300 binden fazla görüntülendi, ayrıca Avustralya'daki İslamofobi'ye ilişkin Facebook sayfası tarafından da paylaşıldı.


En Çok Aranan Haberler