HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Peş peşe saldırı haberleri geliyor! Finlandiya ve Almanya'da saldırı şoku

Dünya diken üstünde... Dün İspanya bugün ise peş peşe Finlandiya ve Almanya'da saldırı şoku yaşandı. Finlandiya’nın Turku kentinde bugün öğleden bıçaklı saldırı paniği yaşandı. Saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti. Aynı saatlerde ise bir başka Avrupa ülkesi Almanya'nın Wuppertal kentinde de 31 yaşındaki bir erkek bıçaklanarak öldürüldü, 25 yaşında bir erkek ise yaralandı. Saldırının terör bağlantısı olup olmadığı ile ilgili ise henüz bir bilgi verilmedi.

Dün İspanya'nın Barcelona şehrinde bugün de Finlandiya ve Almanya'da yaşanan saldırıların ardından Avrupa'da saldırı paniği yaşanıyor.

Finlandiya'da 7 kişiyi bıçaklayan saldırgan gözaltına alındı. Finlandiya polisinden yapılan açıkalamada "Turku merkezinde birkaç kişi bıçaklandı. Polis şüpheli saldırganı vurdu. Saldırgan yakalandı" denildi. Polis vatandaşlardan bölgeden ayrılamalarını da istedi. Öte yandan yaralananlardan birinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Son yapılan açıklamada ise 2 kişinin öldüğü, 8 kininin de yaralandığı aktarıldı.

Polis saldırganı bacağından vurduktan sonra gözaltına aldı. Bölge halkı, kent merkezine çıkmamaları yönünde uyarıldı.

BAŞBAKAN'DAN AÇIKLAMA

Finlandiya Başbakanı Juha Sipila, hükümetin Turku'da yaşanan saldırıyla ilgili polis operasyonlarını yakından takip ettiğini ve kabinenin ilerleyen saatlerde konuyla ilgili toplanacağını duyurdu.

ALMANYA'DA BIÇAKLI DEHŞET

Almanya’nın Wuppertal kentinde de aynı saatlerde bir saldırı gerçekleşti. Saldırıda bir kişi bıçaklanarak hayatını kaybederken, 25 yaşında bir kişi de yaralandı.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTTRILDI

İspanya'nın Barcelona kentinde turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği Las Ramblas bölgeinsde 14 kişinin ölümüne neden olan terör saldırıları sonrası iki ülkede meydana gelen bıçaklı saldırılar endişeleri artırmış durumda.

Bu arada Barcelona'da minibüsle yayaları ezen teröristin, sabah saatlerindeki polis operasyonunda öldürülen 5 saldırgandan biri olduğu açıklandı.


En Çok Aranan Haberler