HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Pokémon GO'nun çıkışının üzerinden bir hafta geçmeden yaşanan tuhaflıklar

Oynayın oynayın, muhabbet oluyor!

Pokémon GO'nun çıkışının üzerinden bir hafta geçmeden yaşanan tuhaflıklar

Rick T Cartman / Mynet Haber

Editörün peşin notu: Biz bu derlemeyi hazırlarken birbirinden ilginç onlarca olay daha oldu. Biz ilk bir haftada yaşananlar arasından en ilginçleri seçmeye çalıştık :)

Ellerde telefonlar, gözler ekrandaki sanal haritada;

...her an karşısına bir Charmender çıkacakmış gibi tetikte takılan koca koca insanlar... Kolay mı? Pokémon’dan bahsediyoruz; çocukluk fenomenimiz!

Bir ara Candy Crush oynarken açılır kapanır cam kapıya çarpanlara gülüyorduk, sosyal ilişkilerimiz 2048 taktiklerini paylaşmaya indirgenmişti, acınası haldeydik. Şimdiki halimizde de gülünecek bir dolu acınası nokta var elbette; ama oyunun kullanıcıyı oradan oraya yürütmesi, anlamsız yerlerde durdurması tehlikeli olaylar yaşanmasına davetiye çıkartıyor.

Oynayın oynayın, yürüyüş oluyor...

2015’ten bu yana bu anı bekliyorduk. Pokémon GO nihayet 6 Temmuz 2016’da yayınlandı, e pek tabii tüm hayatımızı ele geçirdi. Öyle bir geçirdi ki, internet şimdiden oyunla ilgili -bir kısmı da fake olmak üzere- bir sürü garip hikayeyle dolmuş taşmış durumda!

Buyrun, Pokémon GO'nun çıktığı haftada yaşanan bazı saçmalıklar:

1. Pokémon uman, ceset bulan genç.

Pokémon GO çıkalı daha 2 gün olmuşken, ilk garip olay yaşandı.

Amerika’nın Wyoming eyaletinde yaşayan 19 yaşındaki Shayla Wiggins, Pokémon yakalama uğruna öyle yürüdü, öyle yürüdü ki Riverton Nehri’nin ücralarına ulaştı. Ücra diye boşuna demiyoruz, çünkü Shayla Wiggins Pokémon yakalama amacıyla gittiği yerde nehre atılmış bir cesetle karşılaştı! Cesedin kimliği henüz tespit edilmiş değil, olay artık FBI’ın kontrolünde.

Shayla Wiggins’in yaptığı ilk açıklama da şöyle; "Yaşananlar tabii korkunçtu, ama oyunu bırakmayı düşünmüyorum."

2. Rozet kazanmaya gittiler, soyuldular!

Önce hatırlayalım: Pokémon ustası olmak isteyenler salonlara (gym) giderler, orada salon liderleriyle kapışırlar. Salon liderini yenebilirlerse rozet alırlar, rozetler arttıkça ustalığa bir adım daha yaklaşırlar...

Aynı konsept Pokémon GO’da da var: Sanal haritada salonların, yani buluşmaların yerleri gösteriliyor. Oyuncular oralara gidiyor ve savaşıyorlar. Yani hiç bilmediğiniz bir noktaya gidiyorsunuz, amacınız da hiç tanımadığınız insanlarla aynı oyunu oynamak. Burnunuza pis kokular gelmiyor mu? Pek de naifsiniz!

Pokémon GO Dünyası bile olsa, dünyanın o kadar naif olmadığının kanıtı 10 Temmuz’da gerçekleşen hırsızlık vakası oldu. Jamine Warner (18), Shane Backer (18), Brett Miller (17) ve ismi açıklanmayan 16 yaşındaki bir çocuk; sırasıyla 11 kişiyi aynı buluşma noktasında beklediler. Kurbanlar geldikçe çaldılar, çaldılar, çaldılar... Hırsızlar, birinci derece hırsızlıktan tutuklandıklarında üzerlerinde silahlar ve yüzer bin dolar nakit para vardı.

Kurbanlardan biri, hırsızlığın olduğu noktaya gitmeden evvel son 36 saatte 20 küsur kilometre yürüdüğünü; Pokémon peşinde koştuğunu açıkladı. Açıklamasına yaşadığı tüm o darpa ve hırsızlığa rağmen, oyunu bırakmayı düşünmediğini ekledi.

3. Pokémon uğruna gidilen garip yerler...

Oyunun arayüzünde muhtemel Pokémonların oldukları noktalar gösteriliyor, söylemiş miydik? Söylemiş olduk. Peki bu noktaların nasıl acayip yerler olabileceğinin farkında mısınız?

İşte insanların Pokémon yakalama, diğer oyuncularla rozet için kapışma uğruna gittikleri bi’ acayip yerlerden bazıları: Mezarlık, striptiz kulüpleri, kiliseler, milletin özel konutu (bildiğiniz adamın kendi evi yani) ve İngiliz İstihbarat Servisi MI5’in ana binası!

4. Bir de fake haber: Zincirleme trafik kazası!

İlk bu haber düşmüştü internete, hatırlarsınız... Gelin görün ki, internette gördüğümüz her haber de gerçek olmuyor işte. Tam da şurada bir haberin sahte olup olmadığını nasıl anlayacağımızı her ayrıntısıyla açıklamıştık.

Cartelpress haberine göre, 26 yaşındaki Lamar Hickson otobanın ortasında Pikachu gördüğü için arabasını durduruyor, Pikachu’yu yakalamaya koyuluyor. Bu da pek tabii zincirleme kazaya sebep oluyor.

Bu haberin sahte olup olmadığını anlamak için haber görselinde kullanılan fotoğrafı Google Images’a yeniden yükleyip, fotoğrafın aslında 2014’te olan başka bir zincirleme kazaya ait olduğunu görebilirdiniz. Tabii bu haber özelinde daha kolayı var; haberi yayınlayan site Cartelpress.com, aynı bizdeki Zaytung.com veya Kirpice.com gibi sürekli sahte ve mizahi haberler üreten bir site ;)

Kaynaklar: , local10news.com, worldwideweirdnews.com, mentalfloss.com, teknokulis.com

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler