HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Putin'den son dakika 'ABD, Suriye'ye saldıracak' açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin Şam'ın güneyine saldırı hazırlığında olduğunu duyduğunu söyledi. İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile görüşmesinin ardından Moskova'da basın toplantısı düzenleyen Putin, Suriye ordusunun İdlib'in Han Şeyhun kasabasında kimyasal saldırı düzenlediği iddialarını 'provokasyon' olarak nitelendirdi. Bu arada, Suriye Dışişleri Bakanı Valid al Muallem'in, yakında Moskova'ya resmi bir ziyarette bulunacağı öğrenildi.

Putin'den son dakika 'ABD, Suriye'ye saldıracak' açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin Suriye'deki Esad rejimine ait El Şayrat Hava Üssü'nü Tomahawk füzeleriyle vurmasının, kendisine 2003'teki Irak işgalini hatırlattığını ifade etti. Putin, ABD'nin Şam'ın güneyini vuracağına dair yeni bir saldırı yapacağı yönünde istihbarat aldıklarını belirtti.

​PUTİN: PROVOKASYON HAZIRLIĞINDALAR

Putin, bazı kişilerin Şam kırsalı dahil olmak üzere başka bölgelerinde suçunu Suriye hükümetine atacakları provokasyon hazırlığında olduklarına ilişkin bilgi aldıklarını söyledi.

ABD'DEN RUSYA'YA REST: SEÇMEK ZORUNDA!

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, bugün İtalya'da gerçekleşen G7 Zirvesi'nde, Rusya'ya rest çekerek, "Rusya biz ve müttefiklerle mi ya da Esad, İran ve Hizbullah'la mı birlikte olacağını seçmek zorunda" dedi.

MUALLİM, ABD'NİN SURİYE'Yİ VURMASININ ARDINDAN MOSKOVA'YA GİDİYOR

Öte yandan, Suriye Dışişleri Bakanı Valid al Muallem, yakında Moskova'ya resmi bir ziyarette bulunacak.

Rus RIA haber ajansına göre Suriye'nin Moskova büyükelçisi yaptığı açıklamada, görüşmelerin İdlib vilayetinde zehirli gaz saldırısı yapıldığına dair iddialar ve sonrasında ABD'nin Suriye'deki hava üssüne yönelik füze saldırısı üzerine odaklanacağını söyledi.

TILLERSON'DAN RUSYA'YA MESAJ: ESAD'DAN VAZGEÇ

İtalya’da bugün gerçekleşen G7 Zirvesi’nden sonra açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Rusya’ya seslenerek "Esad’den vazgeç" çağrısı yapmıştı.

ABD’li Bakan, "Bizim için, Esad ailesinin hükümdarlığının sonuna geldiği net" ifadesini kullandı.

İtalya’dan ayrıldıktan sonra Moskova’ya gidecek olan Tillerson, "Umarız ki Rusya hükümeti, güvenilmez bir ortakla (Beşar Esad] yan yana durduğunu anlar" diye konuşmuştu.

ÇAVUŞOĞLU: REJİM KİMYASAL SİLAHLARA SAHİP

İtalya'da gerçekleşen G7 Zirvesi'ne katılan, kritik toplantının ardından da Lucca şehrinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, Suriye rejiminin ateşkesin başından beri sık sık ateşkesi ihlal ettiğini ve bunların engellenmesi gerektiğini belirtti.

“Rejimin oyalama stratejilerini artık sonlandırmamız gerekiyor, gerçek anlamda bir geçiş hükümeti kurulmalı” diyen Çavuşoğlu, “Elimizdeki bilgilere göre Suriye rejiminin elinde hâlâ kimyasal silah kullanma kapasitesi var. Suriye rejiminin kimyasal silahları tekrar kullanmasının engellenmesi gerekiyor. Esad rejimi gitmedikçe bu riskler sürer, bu da sağlıklı değil” dedi.


En Çok Aranan Haberler