HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Putin’e suikast girişimine 10 yıl hapis

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e suikast girişiminde bulunduğu gerekçesi ile Moskova'da görülen mahkemede Rus asıllı Kazakistan vatandaşı İlya Pyanzin 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

MOSKOVA (CİHAN)- Ukrayna'da yakalanan ve geçen yıl Rusya'ya iade edilen Pyanzin için savcılar 15 yıl hapis talebinde bulundu. Pyanzin, Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov'a da suikast girişiminde bulunmaktan suçlu bulundu.

Ocak 2012'de Ukrayna'nın Odesa kentinde el yapımı bombanın patlaması sonucu Çeçenistan doğumlu Adam Osmayev ve Ruslan Madayev'le birlikte, Kazakistan vatandaşı Pyanzin de yakalanmıştı.

Rusya ve Ukrayna güvenlik güçlerinin çalışması sonucu suikast planları ortaya çıkarılmış ve zanlılar da yakalanmıştı. Zanlılar Rusya Devlet Başkanı Putin'in Moskova dışındaki rezidansından Kremlin'e gidiş güzergahında kortejin geçişi sırasında bomba yüklü aracı patlatmayı planlıyordu.

Pyanzin 2012'de Rusya'ya iade edilirken, Osmayev'in Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurusu sonuçlanmadığı için Rusya'ya teslim edilemedi. Madayev ise 4 Ocak 2012'de el yapımı bomba hazırlığı yaptıkları sırada meydana gelen patlamada ölmüştü.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler