HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rus büyükelçiye suikast gecesi Putin için 'müthiş tesadüf'

Rus Büyükelçi Andrey Karlov'a suikastin hemen öncesinde Rusya lideri Putin Moskova’da, 19. yüzyılın başında Rusya’nın İran büyükelçisi olan Griboyedov'un bir tiyatro oyununu izlemek üzereydi.

Rus Büyükelçisi Andrey Karlov, uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Erdoğan ve Putin yaptıkları açıklamalarda suikastın iki ülke ilişkilerini bozmak için yapılmış bir provokasyon olduğunun altını çizdi.

RUS BÜYÜKELÇİ SUİKASTİNDEN HEMEN ÖNCE PUTİN İÇİN MÜTHİŞ TESADÜF

Financial Times’ın Moskova muhabiri Max Seddon, Ankara’daki Rus Büyükelçi Andrey Karlov suikast sonucu yaşamını yitirmeden hemen önce, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Moskova’da bir tiyatro oyununu izlemek üzere yola çıktığına dikkat çekti ve bu tiyatro oyununun yazarının 19. yüzyılın başında Rusya’nın İran büyükelçisi olan Aleksandr Griboyedov olduğuna işaret ederek bunun 'müthiş bir tesadüf' olduğunu ifade etti. Seddon'ın bu ifadeleri Twitter'da defalarca paylaşıldı.

1829'DA BİR GRUP İRANLI RUS BÜYÜKELÇİYİ ÖLDÜRMÜŞTÜ

1829’daki bir diplomatik kriz sırasında elçiliği basan bir grup öfkeli İranlı, Rus büyükelçiyi öldürmüştü. Rus kaynaklar elçilik baskınının arkasında İngiliz ajanların olduğunu iddia etmişti.

BAZI RUSLAR TWEET'E TEPKİ GÖSTERDİ

Bu ilginç tesadüfe, dikkat çekti. Seddon’ın tweet’i yüzlerce kez paylaşıldı. Bazı Ruslar tweet’e tepki gösterirken, bazı Twitter kullanıcıları ise “Ankara’daki suikast Putin’e veya İran’a mesaj mı” yorumunu yaptı.

Türkiye, Rusya ve İran’ın dışişleri bakanları bugün Moskova’da bir araya gelecek. Üçlü zirve, Suriye’deki krizin çözülmesi için kritik önemde.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler