HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya: Bu gece yürürlüğe giriyor

Rusya'dan yapılan açıklamaya göre, Suriye'de Rusya, İran ve Türkiye ile anlaşmaya varılan çatışmasızlık anlaşmasının bu gece yürürlüğe gireceği belirtildi..

Rusya: Bu gece yürürlüğe giriyor

Rusya: Çatışmasızlık anlaşması bu gece yürürlüğe giriyor.

Rusya merkezli TASS haber ajansına göre, Bakanlık'ın Rus savaş uçaklarının söz konusu bölgelerden 1 Mayıs tarihi itibariyle uçuş yapmayı kestiğini açıkladı. Bakanlık, Suriye'de DEAŞ hedeflerinin vurulmaya devam edileceğini ifade etti.

Bakanlığın açıklamasına göre, en geniş çatışmasız bölgeler Idlib vilayetini, Lazkiye'nin bir kısmını, Halep ve Hama'yı içerecek. Açıklamada, anlaşmanın Suudi Arabistan, Amerika ve Birleşmiş Milletler (BM) tarafından da destekleneceği ifade edildi.

Rusya, Türkiye ve İran, Kazakistan'ın başkenti Astana'da gerçekleşen görüşmelerde Suriye'de güvenli bölgeler yaratılması için dün bir mutabakat imzaladı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamada "Türkiye, Rusya ve İran arasında Suriye’nin İdlib vilayetinin tamamı, Lazkiye, Halep ve Hama vilayetlerinin belli bölümleri, Humus vilayetinin belli bölümleri, Şam/Doğu Guta bölgesi ve Dera ve Kuneytra vilayetlerinin

belli bölümlerini kapsayan çatışmasızlık bölgeleri oluşturulmasına ilişkin muhtıra imzalanmıştır" denildi. Rusya, Türkiye ve İran, Astana barış görüşmelerinde garantör olarak yer alıyor.

Lavrov'dan IŞİD açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, IŞİD terör örgütünün yenileceğinden emin olduğunu dile getirdi.

Rus televizyon kanalı ‘Mir'e konuşan Lavrov, "Maalesef şu an IŞİD Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgelerinde yerleşti ve henüz teslim olmak istemiyor. Ancak biz bu örgütü mutlaka yok edeceğiz" dedi.

HM


En Çok Aranan Haberler