HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya: Koalisyon ve SDG, IŞİD'le anlaştı

Suriye'deki Rus birliklerin komutanı Orgeneral Sergey Surovikin, ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun ve Demokratik Suriye Güçleri'nin (SDG) IŞİD liderleriyle anlaşmaya vardığını ve anlaşma kapsamında cihatçıların kontrol ettikleri bölgelerden çatışmaya girmeden çekildiğini ifade etti.

Sputnik'in haberine göre, Surovikin, "ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon ve SDG, binlerce Suriyeli'nin ölümünden sorumlu olan teröristleri imha etmek yerine IŞİD liderleriyle anlaşma yapıyor. IŞİD liderleri, bu anlaşma kapsamında kontrol ettikleri yerleşim birimlerinden çekilerek, Suriye ordusunun aktif faaliyet yürüttüğü bölgelere geçiş yapıyor" dedi.

'ABD'nin Suriye Ordusu'nun ilerlemesini engellemeye çalıştığı izlenimi oluşuyor'

Surovikin, "ABD'lilerin Suriye'de terörle mücadele görüntüsü altında, Suriye ordusunun ilerleyişini engellemeye çalıştığı izlenimi oluşuyor" diye konuştu.

Suriye ordusu, Ürdün sınırında kontrolü sağladı

Suriye'deki Rus birliklerin komutanı Orgeneral Sergey Surovikin, Suriye ordusunun Ürdün sınırında kontrolü ele geçirdiğini belirtti.

Suriye ordusunun müttefik güçlerle birlikte IŞİD hedeflerine yönelik operasyonları hakkında bilgi veren Surovikin, Suriye-Ürdün sınırının 105 kilometresinin ordunun kontrolüne geçtiğini ve bu bölümde 9 kontrol noktası kurulduğunu ifade etti.

'KONTROLÜ TAMAMEN SAĞLAMAK İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR'

Suriye ordusunun Ürdün ve Irak sınırlarında kontrolü tamamen ele geçirmek için çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Surovikin, bölgeyi kontrol eden yerleşim birimleri arasındaki uzlaşma görüşmelerinin devam ettiğinin altını çizdi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler