HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya'da uçak kazası

Polonya Devlet Başkanı'nın uçağı iniş sırasında kaza yaptı. Başkan ve eşinin de kazada hayatını kaybettiği belirtildi.

Rusya'da uçak kazası

Polonya Devlet Başkanı'nın uçağı iniş sırasında kaza yaptı. AFP haber ajansı uçaktan kurtulan olmadığını bildirdi.

[

****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/polonya-devlet-baskani-hayatini-kaybetti-rusya-da-ucak-dustu/5709/146266/sayfa/1/)

[

****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/polonya-devlet-baskani-hayatini-kaybetti-polonya-devlet-baskani-hayatini-kaybetti/5709/146248/)

[

****](https://www.mynet.com/rusyada-ucak-dustu-2690639-myvideo)

[

****](https://www.mynet.com/polonya-devlet-baskani-kaczynski-kimdir-110100505081 )

[

****](https://www.mynet.com/96-kisinin-oldugu-ucak-tartismali-tupolev-110100505080)

[

****](https://www.mynet.com/iste-pilotlarin-son-sozleri-110100491994)

Polonya resmi haber ajansı PAP da uçaktan sağ kurtulan olmadığını doğruladı. Yolcular arasında Kaçinski, eşi, Polonya Merkez Bankası Başkanı ve Polonya Genelkurmay Başkanı da bulunuyordu. Rus Acil Durum Servisleri ''Kazada en az 87 kişi öldü'' derken Smolensk Valisi de ''132 kişi öldü'' dedi. Ancak daha sonra ölü sayısının 96 olduğu açıklandı.

Polonya Devlet Başkanı Leh Kaçinski'nin de içinde olduğu Varşova-Smolensk uçağının Rusya'nın batısındaki Smolensk havaalanına iniş yaparken yere çakıldığı bildirildi.

Havaalanındaki Polonyalı bir yetkilinin Reuters'a yaptığı açıklamada uçakta Kaçinski'nin yanı sıra Polonya Merkez Bankası Başkanı Skrzypek'in de bulunduğu ifade edildi. Kaçinski'nin eşinin de uçakta olduğu bildirildi.

Rus Itar-Tass haber ajansı, Olağanüstü Hal Bakanlığı'na dayandırdığı haberinde kazada 96 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Uçakta bulunan yolculardan kurtulan olmadığı ifade edildi.

Tupolev Tu-154 tipi uçağın Smolensk Havaalanı'na 1.5 kilometre mesafede sisli havadan etkilenerek çakıldığı duyuruldu. Smolensk Valisi Sergey Antufiyev, Rusya-24 kanalına telefonla bağlanarak yaptığı açıklamada, "Uçak ağaçların tepesine çarptı, yere çakıldı ve parçalara ayrıldı" dedi. Antufiyev, "Kurtulan olmadı" dedi.

Tupolev Tu-154 tipi uçağın Smolensk Havaalanı'na 1.5 kilometre mesafede sisli havadan etkilenerek çakıldığı duyuruldu. Smolensk Valisi Sergey Antufiyev, Rusya-24 kanalına telefonla bağlanarak yaptığı açıklamada, "Uçak ağaçların tepesine çarptı, yere çakıldı, parçalara ayrıldı ve yanmaya başladı" dedi. Antufiyev, "Kurtulan olmadı" dedi.

KATLİAM TÖRENİNE GİDİYORLARDI

Rusya'nın Smolensk havalimanı yakınında düşen uçakta bulunan Polonya Devlet Başkanı ve beraberindeki üst düzey yetkililerin, 1940 yılında 22 bin Polonyalının kurban gittiği Katin katliamının 70. yıl dönümü için Rusya'ya gittikleri bildirildi.

Devlet Başkanı Lech Kacziynski'yi taşıyan, Sovyet yapımı Tupolev TU154M tipi uçağın 20 yllık olduğu kaydedildi.

Bu arada Polonya bakanlar kurulunun, Devlet Başkanı Kaczynski'yi taşıyan uçağın düşmesi üzerine bugün olağanüstü toplanacağı bildirildi.

Devlet Başkanı Lech Kacziynski (60), mevcut Başbakan Donald Tusk'ı yenilgiye uğratarak, 2005'te devlet başkanlığı koltuğuna oturmuştu.

Milliyetçi muhafazakar başkanın ikizi, eski Başbakan Jaroslaw Kaczynkski de halen muhalefet lideri. Kaczynski, bu sonbaharda yapılacak başkanlık seçimine tekrar gireceğini açıklamıştı.

Anayasaya göre, Meclis Başkanı Bronislaw Komorowski, müteveffa devlet başkanının görevini devralacak. Kaczynski'nin karısı Maria ise iktisatçıydı ve Mart adında bir kızlarıyla iki torunları bulunuyordu.

İlk bulguların, uçağın siste ağaçların tepesine çarparak düştüğünü gösterdiği belirtildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler