HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya'dan Türkiye’ye ağır suçlama

Türkiye ile Rusya arasındaki gerilim sürüyor. Şimdi de Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Son 10 gün içinde Türkiye'den Suriye'ye büyük miktarda militan ve askeri teçhizat gönderildi" dedi

Rusya'dan Türkiye’ye ağır suçlama

Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından Rusya ile Türkiye arasında çıkan kriz psikolojik boyutta hala sürüyor. Rusya tarafından Türkiye hakkında yine ağır ithamlar geldi.

Rus medyasında yer alan haberlere göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Son 10 gün içinde Türkiye'den Suriye'ye büyük miktarda militan ve askeri teçhizat gönderildiğini" vurguladı.

Rus Bakan Lavrov, Finlandiya Dışişleri Bakanı Timo Soini ile ortak basın toplantısında konuştu. Suriye ordusuna Halep'te teröristlere karşı yürütülen mücadele destek verecekleri konusunda ABD'yi daha önce uyardıklarını belirten Lavrov, "Şu an Halep ve çevresinde yaşananlar hakkında ABD'yi önceden uyardık. Halep'in teröristlerin eline geçmesini önlemek için Suriye ordusuna en aktif desteği vereceğimizi biliyorlar" dedi.

KERRY İLE 3 KEZ GÖRÜŞTÜLER

Lavrov, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile bir haftada üç telefon görüşmesi yaptığını, Suriyeli muhaliflerin gerçekleştirdiği eylemlerin kabul edilemez olduğunu, Kerry'e aktardığını ifade etti. Rus medyasında yer alan haberlere göre, Bakan Lavrov, son 10 gün içinde Türkiye'den Suriye'ye büyük miktarda militan ve askeri teçhizat gönderildiğini vurguladı.

Öte yandan Lavrov, NATO'nun Rusya sınırındaki askeri varlığını artırması yönündeki tutumunda bir değişiklik olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Ulusal güvenlik doktrinimizde NATO doğuya doğru genişlemesinin Rusya'nın güvenliğini tehdit eden en önemli tehditlerden biri olduğu açık şekilde belirtiliyor. Ancak şundan eminim ki, tüm ciddi ve dürüst siyasetçiler, Rusya'nın herhangi bir NATO üyesine saldırmayacağını gayet iyi biliyor."

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler